Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Ekmek Hakkında Herşeyi Biliyor musunuz?

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Ekmek Hakkında Herşeyi Biliyor musunuz? konusu , Ekmek Hakkında Herşeyi Biliyor musunuz? Bazen çavdar ekmeği, bazen kepekli, bazen de buğday ekmeği öneriliyor. Ekmek vücudumuz için yararlı mı, zararlı mı? Uzmanlar ekmekle ilgili bilinmesi gerekenleri sıraladı. Haber3'ün haberine ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 28.02.2014, 19:36   #1 (permalink)
Tecrübeli Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ekmek Hakkında Herşeyi Biliyor musunuz?



Ekmek Hakkında Herşeyi Biliyor musunuz?

Bazen çavdar ekmeği, bazen kepekli, bazen de buğday ekmeği öneriliyor. Ekmek vücudumuz için yararlı mı, zararlı mı? Uzmanlar ekmekle ilgili bilinmesi gerekenleri sıraladı.

Haber3'ün haberine göre, İngiliz Daily Mail gazetesi, bağırsak kanseri, şişkinlik, obezite ve baş ağrısı gibi birçok rahatsızlığın sorumlusu olarak görülen ekmek tüketiminin zararlı olup olmadığını beslenme uzmanlarına sordu.

Ekmek ile ilgili bilmeniz gereken her şey burada!

1. Ekmek vücutta sindirilirken glikoza dönüşerek beynin serotonin ihtiyacını karşılıyor.

2. 1961’den bu yana hızlandırılan pişirme süresi nedeniyle raf ömrü yükseltilen ekmeklerin sindirimi zorlaştı. Ekmek mayasının fermantasyon süresindeki kısalma bağırsaktaki bakterilerin dengesini bozdu.

3. Mide fazla yemek için uygun değil; bu yüzden meyve ve sebzeden çok sonra tüketilmeye başlanan ekmeğin sindirilmesi daha zor.

4. Tatillerde tüketilen farklı ekmeklerdeki bakteriler de bağırsak problemini tetikliyor.

5. Glütene alerjik olduğu için beyaz ekmek tüketmeyenler, lif oranı yüksek tam tahıllı ekmeklerden de rahatsız olabiliyor.

6. Her bünye farklı ekmeği sindirmeye daha uygun. Bu yüzden ekmeğin evde pişirilmesi de en sağlıklı yol olabilir.

Buğday ekmeği: Lifli gıdalar sağlıklı bir beslenmenin temelidir. Buğdayın dış kabuklarından elde edilen kepek de, genellikle mısır gevreği türü yiyeceklerle tüketilir. Kepekli buğday unundan yapılan kurabiye vb. bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler. Buğday tanesinin özü olağanüstü besleyicidir. Vücudun özümsediği kalsiyum, demir ve çinko burada depolanır. Besin değeri, potansiyel olarak yulaf ve mısırdan daha yüksek olan buğday, bağırsak ve rektum kanserini önleyici faktörler içerir. Ama, yulaf ve mısıra kıyasla sindirimi biraz daha zordur.

Kepek ekmeği: Kepek ekmeği, hem bol miktarda vitamin içeriyor, hem de sindirim yollarını rahatlatıyor.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Keleştimur, "Kepek ekmeği, sadece kilo sorunu veya şeker hastalığı gibi rahatsızlıkları olanlar için değil, bir sağlık sorunu olmayan tüm insanlar için faydalıdır. Çünkü, sağlık açısından çok faydalı vitaminler içeren buğdayın besin değeri, öğütülme sırasında dış kabuğunun kepek olarak ayrılması nedeniyle azalıyor" dedi.

"Buğday, sağlık açısından yararlı olan B2 ve B6 vitaminleri ile niyasin, folik asit, demir ve çinko içeriyor.''

Şafak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Şafak
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 13:41