Sonbaharın gözdesi tarçınlı kek
Malzemeler
Kek harcı için:
3 adet yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı süt
3/4 su bardağı ceviz içi
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Kek kalıbını yağlamak için:
1/2 tatlı kaşığı tereyağı
1/2 tatlı kaşığı un
Üzeri için:
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tarçın
Nasıl yapılır
- Yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın. Toz şeker ekleyip mikser yardımıyla, yüksek devirde beyaza yakın bir renk alana kadar karıştırın.
- Ayçiçek yağı ve sütü katıp karıştırma işlemini sürdürün. Ayıklanmış ceviz içlerini küçük parçalar halinde kırın.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve tarçın karışımını sıvı malzemelere azar azar ilave edip kıvam alana kadar karıştırma işlemini sürdürün.
- Son olarak hafifçe unlanmış ceviz içlerini katıp kek harcını bir spatula yardımıyla hafifçe karıştırın.
- Dilimli kek kalıbı ya da ısıya dayanıklı fırın tepsisini oda sıcaklığında bekleyen tereyağıyla yağlayıp hafifçe unlayın. Hazırladığınız kek harcını döküp üzerini düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kontrollü olarak 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız keki oda ısısında dinlendirdikten sonra kalıbından ters çevirerek çıkartın. Daha sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.
kadınvekadın