Malzemeler:
1 küçük karnabahar
1 adet yumurta ( isteğe göre)
1 su bardağı süt ya da su
1 çay bardağı un (daha puf olması için un miktarını arttırabilirsiniz)
kızartmak için sıvıyağ
Sos:
1 küçük boy yoğurt
2-3 diş sarımsak
tereyağı ya da margarin
Kırmızı Pulbiber
Yapılışı:
Karnabaharı çiçeklerine bölün.
Bir tencereye kaynar su, tuz ve biraz süt koyarak karnabaharlar hafif yumuşayana kadar (8-10 dakika kadar) haşlayın.
Derin bir kapta süt, yumurta ve unu çırpın.
Karnabaharlar bu karışıma batırılıp, kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
Kızarmış karnabaharların üstüne sarımsaklı yoğurt ilave edin.
Tereyağı ve pulbiberi küçük bir tavada kavrun ve kızarttığınız karnabaharların üzerine gezdirilerek servis yapın.