Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.03.2014, 17:38   #1 (permalink)
Wine
neden senin olduğun yerde değilim?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Karnabahar kızartması nasıl yapılır

Karnabahar kızartması nasıl yapılır




Malzemeler:
1 küçük karnabahar
1 adet yumurta ( isteğe göre)
1 su bardağı süt ya da su
1 çay bardağı un (daha puf olması için un miktarını arttırabilirsiniz)
kızartmak için sıvıyağ

Sos:
1 küçük boy yoğurt
2-3 diş sarımsak
tereyağı ya da margarin
Kırmızı Pulbiber

Yapılışı:
Karnabaharı çiçeklerine bölün.
Bir tencereye kaynar su, tuz ve biraz süt koyarak karnabaharlar hafif yumuşayana kadar (8-10 dakika kadar) haşlayın.
Derin bir kapta süt, yumurta ve unu çırpın.
Karnabaharlar bu karışıma batırılıp, kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
Kızarmış karnabaharların üstüne sarımsaklı yoğurt ilave edin.
Tereyağı ve pulbiberi küçük bir tavada kavrun ve kızarttığınız karnabaharların üzerine gezdirilerek servis yapın.

__________________
Wine isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla