Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.03.2014, 21:13   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Muşmula Turşusu

Muşmula Turşusu

Malzeme :
2 kg. muşmula
1 dilim ekmek içi.

Yapılışı:
1- Muşmulaların çürüksüz ve orta yumuşaklıktakilerini alıp ayıklayıp yıkayınız.
2- Kavanoz veya turşu küpüne koyunuz.
3- Üzerine üstünü bir parmak geçecek kadar tuzlu su koyunuz (1 lt. için 35-40 gr. tuz hesabı ile).

4- Kavanozun ağzına çıkın yaptığınız ekmeği koyup kapatınız.
5- Serin yerde bekletiniz 15-2 ay sonra turşu yenebilecek hale gelir.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla