Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.12.2014, 22:49   #1 (permalink)
Behice

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Pırasalı Rulo Böreği Tarifi

Pırasalı Rulo Böreği Tarifi

3 büyük bardak un
1 orta boy kaşık tuz
1,5 su bardağına yakın su
1 büyük kaşık zeytin yağı
İç Harcı:

750 gr kadar pırasa
2 avuç kadar kuş üzümü ve çam fıstığı
2 büyük kaşık zeytin yağı
1 büyük kaşık biber salçası
100 gr kuzu eti veya dana eti satır kıyma şeklinde
Tuz ve karabiber
Üzeri İçin:

1 adet yumurta sarısı
Çörek otu



Pırasalı Rulo Böreğinin Yapılışı :

Böreğimizin hamuru için unu çukur bir kabın içerisine koyuyoruz.
Tuzunu serpip ılık su ve yağını ekleyerek hamuru yoğuruyoruz.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuz dinlenirken iç harcına başlıyoruz.
Pırasalarınızı güzelce yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz.
Tavaya sıvıyağ döküp kızdırdıktan sonra pırasaları içerisine atıp kavuruyoruz.
İçerisine etimizi de ekleyip birlikte iyice kavuruyoruz.
Çam fıstığı, tuz ve kuş üzümünü de ekliyoruz.
Salçayı ekleyip tüm malzemeyi harmanlıyoruz.
Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Dinlenen hamurumuzu zeytinyağı yardımı ile tezgahta ince ve geniş olarak açıyoruz.
İç harcımızdan hamurun içerisine bolc serpiştiriyoruz.
Hamuru katlayarak rulo şekline getiriyoruz.
Bıçak yardımı ile istediğiniz büyüklükteki parçalara ayırıyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otuyla süslüyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında böreğimizin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Böreğiniz servise hazırdır.
Afiyet vitamin olsun..

__________________

.
.
.
.



.
.
.
.
.

Behice isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla