|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Hamsili ekmek tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
28.11.2012, 15:06 | #1 (permalink) |
∞ | Hamsili ekmek tarifi Malzemeler: Yarım kilo hamsi (kılçıkları ayıklanmış ve yıkanmış) 2 su bardağı mısır unu 300 gram pazı (ince doğranmış) 2 adet kuru soğan (ince doğranmış) Yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım çay bardağı su Tuz Hazırlanışı: Pazı soğan maydanoz ve hamsileri ince ince doğruyoruz. Pazı ve soğanlarımızı tuz ilave ederek cam bir kasede yoğuruyoruz.Hamsi hariç bütün malzemeleri ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Son olarak hamsileri ilave ediyoruz ve parçalamadan tekrar bir iki kez daha yoğuruyoruz. Elde ettiğimiz hamuru yağladığımız cam fırın kabımıza elimizle bastırarak yerleştiriyoruz. Fırına koymadan önce keserek dilimlere ayırıyoruz. 180 derecede önceden ısıttığımız fırında kızarana kadar yaklaşık 40-50 dakika kontrol ederek pişiriyoruz. 20 dakika soğuttuktan sonra servis tabağına alıyoruz. Hamsili ekmeğinizi salatalık yada yeşil salata ile birlikte servis yapabilirsiniz. |
28.11.2012, 15:27 | #2 (permalink) |
| Cevap: Hamsili ekmek tarifi oy oy olsada yesem(:
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |