|
Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Sebzeli Bohça Böreği Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
03.07.2013, 13:36 | #1 (permalink) |
Acılarımı örtmeye çalışan Ağır işçilerdir | Sebzeli Bohça Böreği Tarifi Sebzeli Bohça Böreği Tarifi Malzemeler 5 adet yufka 1’er adet küçük boy havuç ve kabak 1’er adet soğan ve dolmalık biber 2 dal taze soğan 4 adet taze fasulye 8 adet orta boy karides 100 gram soya filizi 1 çorba kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çay kaşığı hintbiberi Tuz 1 adet pırasa Yufka harcı için: 2 adet yumurta 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı süt Sos için: 3 adet yumurta sarısı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı süt 1 çay kaşığı pudraşekeri Sebzeli Bohça Böreği Yapılışı İç harcı için tüm sebzeleri jülyen doğrayın. Karideslerin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra küçük doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını tencerede kızdırın. Doğranmış soğanı ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Havuç ve karidesleri ekleyip birkaç dakika daha soteleyin. Kabak, biber, taze fasulye, taze soğan ve soya filizini ilave edip karıştırın. Tuz ve hintbiberini ekleyip tencereyi ocaktan alın. Ilındıktan sonra kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Yufkaları düz zemine yayıp, 20 cm çaplı tabakla daireler kesin. Kenarlarından artan kısımlarından 12 cm çaplı tabakla küçük daireler kesin. Yufka harcının hepsini çırparak karıştırın. Büyük yufkaların içine küçük yufkalardan yerleştirip üzerine ayrı bir kasede çırptığınız yufka harcından sürün. Karidesli iç harcı yufkaların içine paylaştırıp bohça şeklinde toplayın. Pırasayı şerit halinde kesin. Kaynar suya atıp buzlu suya çıkartın. Bohçaların ağız kısmını pırasayla bağlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış sostan sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |