|
Pilavlar - Makarnalar kategorisinde açılmış olan Gaziantep Mutfağı > Firik Pilavı konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
16.10.2012, 14:22 | #1 (permalink) |
| Gaziantep Mutfağı > Firik Pilavı Gaziantep Mutfağı > Firik Pilavı Malzemeler 1 Kg. Koyun Eti 1 Kase Pilavlık Bulgur 1 Kase Firik 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası 1 Su Bardağı Nohut Zeytinyağı Karabiber, Tuz Yeterince Su Yapılışı 1-Küp küp doğradığınız etleri tencereye koyup üzerini bastıracak kadar su ekleyin. 2-Suyun üzerine biriken köpükleri bir kaşık yardımıyla alın. 3-Pişirdiğiniz etlere tuzunu atın. 4-Daha önceden haşladığınız nohutları,karabiberi ve salçaları ilave edin. 5-Etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve süzün. 6-Süzdüğünüz suya daha önceden yıkadığınız firik ve bulguru ekleyin,pişirin. 7-Yağı pişen pilavın üzerine gezdirin. 8-Nohutları ilave edip karıştırın. 9-Etleri kızgın yağda kızartıp,servis tabağına aldığınız pilavın üzerine gezdirin. Yemeğiniz servise hazırdır. alıntı
__________________ Herkes herkesi sevmesin, gerek yok. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |