|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Cevizli baklava konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
|
12.04.2014, 08:39 | #1 (permalink) |
| Cevizli baklava Cevizli baklava cevizli baklava , cevizli baklava nasıl yapılır , cevizli baklavanın sırları nelerdir , cevizli baklavanın malzemeleri nelerdir , cevizli baklavanın şerbeti nasıl olur, kolay cevizli baklava Malzemeler -1 adet yumurta -1 kahve fincanı süt -1 kahve fincanı fındıkyağı -Bir tutam tuz -Yarım paket kabartma tozu -2 çorba kaşığı üzüm sirkesi- -Aldığı kadar un -1 su bardağı buğday nişastası İçi için: 250 gram ceviz Üzeri için: 250 gram tereyağı Şerbeti için: -Üç buçuk su bardağı tozşeker -3 su bardağı su - 3-4 damla limon suyu Yapılışı Yumurta, süt, fındık yağı, tuz, kabartma tozu ve sirkeyi yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtün ve buzdolabında 20 dakika bekletin. Dinlenen hamuru 30 eşit bezeye ayırın. 15 tanesinin üzerine nişasta serperek, neskafe fincanı büyüklüğünde açın. Açtığınız yufkaları üst üste koyun ve tepsinizin büyüklüğü kadar açın. Diğer 15 adet bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. Yufkalardan 15 adedini yağlanmış tepsiye yerleştirin ve üzerine iri dövülmüş ceviz serpin. Kalan 15 adet yufkayı da üzerine yerleştirin ve baklava şekil vererek kesin. Tereyağını kokusu çıkana kadar eritip, baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hem üstü hem altı kızarana kadar pişirin. Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencereye koyup, kaynatın. Limon suyu ekleyip, bir taşım daha kaynattıktan sonra soğutun. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |