Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.04.2014, 08:39   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
angel Cevizli baklava

Cevizli baklava


cevizli baklava , cevizli baklava nasıl yapılır , cevizli baklavanın sırları nelerdir , cevizli baklavanın malzemeleri nelerdir , cevizli baklavanın şerbeti nasıl olur, kolay cevizli baklava




Malzemeler
-1 adet yumurta
-1 kahve fincanı süt
-1 kahve fincanı fındıkyağı
-Bir tutam tuz
-Yarım paket kabartma tozu
-2 çorba kaşığı üzüm sirkesi-
-Aldığı kadar un
-1 su bardağı buğday nişastası

İçi için: 250 gram ceviz

Üzeri için: 250 gram tereyağı

Şerbeti için:
-Üç buçuk su bardağı tozşeker
-3 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu

Yapılışı
Yumurta, süt, fındık yağı, tuz, kabartma tozu ve sirkeyi yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtün ve buzdolabında 20 dakika bekletin. Dinlenen hamuru 30 eşit bezeye ayırın. 15 tanesinin üzerine nişasta serperek, neskafe fincanı büyüklüğünde açın. Açtığınız yufkaları üst üste koyun ve tepsinizin büyüklüğü kadar açın. Diğer 15 adet bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. Yufkalardan 15 adedini yağlanmış tepsiye yerleştirin ve üzerine iri dövülmüş ceviz serpin. Kalan 15 adet yufkayı da üzerine yerleştirin ve baklava şekil vererek kesin.

Tereyağını kokusu çıkana kadar eritip, baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hem üstü hem altı kızarana kadar pişirin.

Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencereye koyup, kaynatın. Limon suyu ekleyip, bir taşım daha kaynattıktan sonra soğutun. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla