|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Badem Ezmesi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
17.01.2015, 11:26 | #1 (permalink) |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır. | Badem Ezmesi Badem Ezmesi Malzemeler: 150 gr kabuksuz çiğ badem (file de olur) 100 gr pudra şekeri 2 çay kaşığı limon suyu 1-2 damla badem aroması 2-3 yemek kaşığı su Gerekirse yoğururken kullanmak için 1-2 kaşık daha su Yapılışı: Sıvı malzemeleri küçük bir kasede karıştırın. Hotpoint mutfak robotunun öğütücü aparatını takarak bademleri un haline gelene dek çekin. (Bademlerin pürüzsüz ve çok ince bir kıvam alması çok önemli.) Un haline gelen bademleri mutfak robotunun büyük hazenesine alın, pudra şekerini ekleyip karıştırmaya devam edin. Ardından sıvı karışımı yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Hamur birbirini tutar bir hal alana dek sıvı vermeye devam edin. Hamur biraraya gelip toparlanmaya başladığında tezgaha alın ve gerekirse bir miktar daha su ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 2 parçaya bölün. Ezmeyi mutfak tezgahına serdiğiniz streç film yardımıyla ince bir rulo haline dönüştürün (eninin 1 lira boyutlarına gelmesi yeterli). Bu ruloyu en 6 saat buzdolabında dinlendirin. Yoğunlaşan ve sertleşen ezmeyi halka halka keserek servis yapın. Servis sırasında isteğe bağlı olarak file badem, toz fıstık vb şeylerle süsleyerek servis yapabilirsiniz. Dilerseniz ezmenizi yaparken 1 tatlı kaşığı gül suyu koyarak marzipana dönüştürebilirsiniz.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |