|
Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Kayseri Yöresi Bardak Mantısı konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
13.09.2015, 19:00 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Kayseri Yöresi Bardak Mantısı Kayseri Yöresi Bardak Mantısı Malzemeler: -3 su bardağı un -1 adet yumurta -tuz -su İç Malzemesi: -1kg patates -1 adet kurusoğan -4 çorba kaşığı sıvıyağ -tuz ,karabiber, pulbiber, kırmızı toz biber Üzeri için:tereyağı ve pulbiber Salçalı sos, Sarımsaklı yoğurt Hazırlanışı:Patatesleri haşlayıp ezin.... Soğanları rendeleyip yağda kavurun baharatlarıda soğanlara ekleyip karıştırıp biraz daha kavurun ve patateslere ekleyip iyice karıştırıp soğumaya bırakın... Unun ortasına yumurtayı kırın tuzu ekleyin ve yavaş yavaş suyu ekleyip sert bir hamur yapıp iyice yoğurun yoğurduğunuz hamuru 20dk dinlendirin.... Dinlenen hamuru tekrar yoğurup iki bezeye ayırın ilk bezeyi fazla ince çokta kalın olayacak şekilde açın..... Açtığınız hamuru çay bardağı ile kesip yuvarlaklar çıkartın... Ve Kestiğiniz yuvarlakların ortasına hazırladığınız patatesten koyup iki ucunu parmaklarınızla iyice kapatıp yarım ay şekli verin.... İkinci hamuruda aynı şekilde yapın.... Büyük bir tencereye su koyup kaynatın kaynayan suya biraz tuz ekleyip hazırladığınız mantıları kaynayan suda yaklaşık 9dk haşlayın... Mantılar haşlandıktan sonra suyunu süzün. Tereyağını eritip pul biberle biraz kavurup haşlanan mantıların üzerine dökün... Ve tabaklara servis yaptıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt salçalı sos ile servis yapın... |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |