Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.01.2013, 21:38   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Fırında Karidesli Balık Graten Tarifi



Karidesli Balık Graten Malzemeler:

* 12 adet dil balığı filetosu
* 1 kutu mantar konservesi
* 1/2 litre beyaz şarap
* 250 gr ufak karides
* 750 gr iri karides
* maydanoz
* 1 baş kereviz
* 50 adet midye
* 1 adet soğan
* 2 çorba kaşığı margarin
* 3 çorba kaşığı tereyağı

Karidesli Balık Graten
1. Bir tencere suya, balıkların baş ve kemikleri, maydanoz, kereviz, soğan, karabiber ve havuç konulup pişirilir.
2. Balık filetoları şarap içinde 10 dakika kadar pişirilir.
3. Midyeler, tuzlu su ve filetolardan arta kalan şarap karışımında pişirilir. Hazır oldukları anda ayrı bir tabağa alınır.
4. Midyelerin içinde piştikleri su, balıkların baş ve kemiklerinin haşlandığı tencereye ilave edilir, üç saat kadar pişirilir, gerekirse su takviyesi yapılır. Elde edilen balık suyu tel süzgeçten tahta kaşıkla bastırarak geçirilir. Bundan 5 su bardağı alınıp margarin ve un ile bir beşamel salçası yapılır.
5. Küçük karidesleri ayıklanır, çok küçük parçalara kesilip tereyağında kavrulur, yumuşadıkları zaman çok ince bir tel süzgeçten tahta kaşıkla bastırarak geçirilir, oluşan karides peltesi beşamel salçasına ilave edilir.
6. Büyük karidesler tuzlu ve sirkeli suda haşlanıp ayıklanır.
7. Fırına verilecek tepsi yağlanır, içine balık filetoları dizilir, üstüne mantar, midye ve karidesler konulur, isteğe göre filetoların iki ucu birleştirilerek bir dolma şekli verilir.
8. Üzerine beşamel sosu dökülüp fırında pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Etiketler: Dil Balığı Tarifleri, Karidesli Yemek Tarifleri

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla