Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.09.2015, 19:00   #1 (permalink)
Ravza
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Erzincan Lokumu


Erzincan Lokumu


Malzemeler

125 gram tereyağı
1 su bardağından bir parmak az zeytinyağı
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
1 adet yumurta
5 ½ bardak un
1 Paket vanilya
3 Yemek Kaşığı Hindistan cevizi
2 Yemek kaşığı Portakal Kabuğu Rendesi
1 su bardağı pudra şekeri (üzerine)


Hazırlama:

125 gram tereyağı, 1 su bardağından bir parmak az zeytinyağı, 1 bardak toz şeker, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 yumurtayı mutfak robotuna koyup, robotu çalıştırın. Harcı iyice karışınca içine 2 su bardağı un ilave edin ve robotu tekrar çalıştırın. Sonra bu harcı mutfak robotunun haznesinden çıkarıp geniş bir kaseye alın. Bu aşamada kalan 2 buçuk bardak unu yavaş yavaş ekleyip, yoğurarak yumuşak bir hamur haline getirin. Bu karışımı sade olarak da fırına verebilirsiniz ama ben tarifi Refikanın Mutfağından aldım, o farklı malzemeler kullanmış ben de evde olan hindistan cevizi ve portakal kabuğu rendesi ekledim. Hamurları fırın tepsisine elinizle bastırarak yayın. 180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca bir süre dinlendirin, sonra üzerine 1 su bardağı pudra şekeri serpin ve baklava dilimleri halinde kesip, servis edin.

Ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla