Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.10.2015, 17:53   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kulunç Sebepleri

Kulunç Sebepleri



Özellikle omuzlarımızda fazla çalışmaktan, stresli bir yaşamdan arta kalan ağrılar olur. Bazı durumlarda aşırı geriliriz ve bir daha gevşeyemeyiz. İşte bu durumun bir hediyesi olarak vücudumuzun belli bölgelerinde kulunçlar oluşur. Hemen hemen her insanda kulunç vardır ve her insan etrafındakilere ağrıyan yerlerine masaj yaptırmaya çalışır. Çünkü kulunç ağrılı bir dönem geçirmenize sebep olur. Bu durumu da masajla hafifletmeniz mümkündür.

Genel anlamıyla kulunç kol, bacak, omuzlar ya da gövdemizde sebebini tam açıklayamadığımız ağrılardır. Tıpta bu ağrıların sebebini stres durumlarında gerilip bir daha gevşeyemediğimiz için oluştuğu düşünülmektedir. Tıp dilindeki ismi fibrositistir. Halk arasında kulunç olarak bilinir. Hemen hemen her insanda olan, sık karşılaşılan ağrılı bir durumdur. Genellikle sırt ve omuz bölgesindeki ağrılar olarak karşımıza çıksa da kasın olduğu her yerde görülmesi mümkündür. Romatizma şikâyetiyle doktora giden insanların yüzde onunda kulunç olduğu tespit edilmiştir.

Kulunç; adalemiz içinde oluşan sert nodüller yani düğümcükler ve şeritlerdir. Kulunç ağrısının bazı noktaları vardır ve ağrı buradan tetiklenir. Bu noktaya ağrı için tetik noktası denir. Tetik noktalarında ağrı daha fazla hissedilir. Tetik noktasına baskı uygulamakla, hareketsiz bir yaşamla, ağır egzersizlerle ağrı daha fazla artar ve dayanılmaz bir hal alır. Hafif egzersizler yapmanız ağrınızı azaltacaktır.

Kulunç ağrısının tehlikeli veya zarar verici bir durumu yoktur tabi çektiğiniz ağrıyı saymazsak. Bu yüzden vücudunuzda oluşan kulunçları büyütmeyin. Ağrınızı azaltmak için ağrıyan bölgenizi lokal sıcaklık uygulayabilirsiniz. Örneğin; ağrıyan bölgenize sıcak bir havlu yerleştirmeniz ağrınızın azalmasına yardımcı olacaktır. Bunun yanında kas ve sinir gevşetici ilaçlar kullanarak gerilen kaslarınızı rahatlatabilir, ağrınızı azaltabilirsiniz. Bunların yanında kulunç ağrılarınızı azaltabilmek için masaj veya akupunktur seçeneklerini de gözden geçirebilirsiniz.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla