Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.01.2016, 20:36   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart YGS'yi Kazanmanın İpuçları

YGS'yi Kazanmanın İpuçları




Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) milyonlarca adayın hayalindeki üniversiteyi kazanmak için mücadele ettiği bir sınavdır. Sınav, öncesinde uzun bir hazırlık süreci gerektirir. Her dersin belirli bir çalışma stratejisi vardır. Bunun yanında sınav kaygısını azaltmak için bazı psikolojik hazırlıkların yapılması gerekir.
YGS'nin içerisinde Türkçe, edebiyat, tarih, coğrafya, felsefe, matematik ve fen bilimleri konularında sorular yer alır. Öğrencilerin her bir ders için ayrı bir metod uygulaması gerekir.

Türkçe ve Edebiyat Çalışırken Nelere Dikkat Edilir?

Türkçe derslerinde en fazla karşılaşılan ve zorlanan konular dilbilgisi ve anlatım bozukluğu sorularıdır. Öğrencilerin bu konuda ilk olarak konu tekrarı yapmaları ve daha sonra özellikle bu konularda test çözmeleri gerekir. Edebiyat konuları ise bilgiden çok ezber yapmaya dayalı sorulardan oluşur. Kısa notların ve bilgilerin hazırlandığı kağıtların belli aralıklarla tekrarlanması kalıcı bilgiyi elde etmede yardımcı olur.

Tarih, Coğrafya ve Felsefe Derslerine Nasıl Çalışılır?

Bu üç dersin en önemli özelliği teorik ve net bilgiler içermesidir. Bundan dolayı özellikle Osmanlı tarihi, Türkiye coğrafyası ve mantık grubu derslerine her gün en az 1 saat tekrar yapılarak çalışılmalıdır. Tarih ve coğrafya derslerini çalışırken ise bir harita çalışma masasında yer almalıdır.

Matematik ve Diğer Sayısal Dersler Hangi Yöntemlerle Çalışılır?

Matematik dersine hazırlanırken geçmiş dönemlerde çıkan sorular incelenmelidir. Bu soruların çözümlerine bakmadan soru çözmeye çalışılmalıdır. Yapılan işlem hatalarının kaynağını öğrenmek için kısa konu çalışmaları yapmak yeterlidir.
Soru çözümlerinde hesap makinesi kullanılmamak da önemlidir. Geometri dersinde de formüllerin hatırlatıcı olması için notlar halinde duvarlara asılması faydalı bir tekniktir. Fizik, kimya ve biyoloji derslerinde ise öncelikli olarak konular bilinmeli ve formül ezberlemesi yapılmamalıdır.

Sınav Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hazırlık sürecinin ardından geriye sınav kaygısının üstesinden gelmek kalır. Bunun için de sınav sürecinin başından beri belirlenen hedefler düşünülmeli ve bireysel başarı akla getirilmelidir. Arkadaş performanslarına bakmak sadece moral bozukluğuna sebep olur.

Sınav anında yorulmamak için her 20 soruda bir mola verilmelidir. Sınavdan birkaç gün önce çalışma bırakılmalı ve moral verici aktiviterlele ilgilenilmelidir. Sağlıklı ve düzenli beslenme ihmal edilmeden, son bir hafta düzene sokulan uyku düzeni ile sınava çok zinde bir şekilde girmek önemlidir.

Sınav anında çok zorlanılan soruları atlamak ve bilinen soruları çözerek moral kazanmak da önemlidir. İstenilen sonucun elde edilmediği zaman her sonun yeni bir başlangıç ve tecrübe olduğu düşünülerek eksiklerin giderilmesi için çalışmaya devam edilmelidir.

Burak Sözer

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla