Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.09.2012, 12:04   #4 (permalink)
Ceysu
why so serious?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hz. Muhammed (s.a.v)

PEYGAMBERIMIZIN TICARET HAYATINA ATILISI

Kureyşliler öteden beri ticaretle uğraşırlardı. Ticaretle uğraşmayanların iseellerinde hiç bir şeyleri bulunmazdı. Peygamberimizin de hazreti Hatice hesabına ticarete başlamadan önce ticaretle uğraştığı olmuştur. Nitekim Said b.Ebu Saib Islamiyetten önce Peygamberimizin ticaret ortağı idi.Peygamberimizinticaret yapmak için sermayesi olmadığındanhazreti Hatice peygamberimizi ücretle tuttu ve Kureyşilerden tuttuğu başka bir zatıdaPeygamberimizin yanına kattı. Hazreti Hatice yapacağı her sefer içinPeygamberimize ücret olarak genç ve yiğit birer erkek deve veriyordu. Peygamberimiz Hazreti Hatice`nin ticaret Malını Şam`a ***ürmek için ilk defa dört tane erkek ve genç deveye anlaştılar. Peygamberimizle Kervan halkı Şam`a gitmek için yola koyuldular: Şam topraklarından Busraya vardıklarında peygamberimiz orada getirdiği bütün malları çok karlı bir şekilde satıp alacaklarını aldıktan sonraMekke’ye yardımcısı olan Meysele ile birlikte geri döndü.

PEYGAMBERIMIZIN EVLENMESI

Peygamberimiz hazreti Hatice adına ticaret yaparken Peygamberimizdeki harikulade halleri görmüş ve yardımcısı Meysele ile Peygamberimize evlilik teklif etmişti. Peygamberimiz bu teklifi kabul ederek Kureyşlilerin en soylu kadınlarından olan hazreti Hatice ile evlendi.

PEYGAMBERIMIZIN COCUKLARI

Peygamberimizin hazreti Haticedeniki erkek çocuğudört kız çocuğu doğmuştur Isimleri şöyleydi: Kasim Abdullah ZeynepRukayye Ümmü KülsümFatima ve Cariyesi Mısırlı Maria`dan doğan Ibrahim`dir.

KABENIN KUREYŞILERCE YENIDEN YAPILISI VE PEYGAMBERIMIZIN HAKEMLIGI

Bir Kadın Kabe Hareminde buhurdanlıkta Öd ağacı yaktığı sırada buhurdanlıktan sıçrayan bir kıvılcımdan Kâbenin kat kat olan örtüsü tutuşup tamamı ile yanmış bu yüzden duvarlar da her taraftan gevşeyip çatlamış bulunuyordu. Zaman zaman sahilden gelen sel baskınları ilede Kâbenin tabanı ve duvarları da iyice yıkılacak duruma gelmişti.
Bunun icinKureysliler Kabenin duvarlarını onarıp sağlamlaştırmak ve üzerinedetavan çatmak istiyorlarfakat yıkmağa kalkarlarsa azaba ugrayabileceklerinden korkuyorlararalarinda meşvere ediyorlardı.
Am bu sırada Rum tüccarlarından birisine Ait olan inşaat malzemesi yüklü bir gemi Cüdde sahillerinde parcalandibunu fırsat bilen Kureyşliler aralarında yardımlaşarak bu batan gemiden Kabe inşaası için gerekli malzemeleri almış oldular.Ve Kâbenin inşaatına başladılar.
Hacerül Esved taşı yerine konulacağı zaman kabileler birbirleriyle anlaşamadılar. Hatta işi okadar ilerlettiler ki aralarında kavga yapmaya çok az bir zaman kaldı. Kureyşiler Bu iş üzerinde dört veya beş gece durdular. Sonra Kureyşin yaşlılarından Ebu Ümeyye b. Mugire bir teklifte bulundu;
Teklifine göre mescidin kapısından giren ilk kişi bu taşı koymak için hakem olacaktı. Bütün kavmin uluları bu teklifi kabul ettiler.
Tam bu sırada peygamberimiz içeri girdi bütün kureyşliler el çırparak El-Emin`in hakemligine razıyız dediler.
Peygamberimiz de hakemlik yaparken bütün kabilelerden birer kişi alarak Hacerul Esved-i bir beze koydurduve onu konulacak yere getirttikten sonra besmele çekerek kendi elleriyle Hacerul-Esvedi yerine koymuş oldu.




alıntı

__________________

.
.
.
.






.
.
.


why so serious?
Ceysu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla