Roka Pestolu Palamut Tarifi Genel Bilgiler
Usta : Arda Türkmen
Pişirme Yöntemi : Fırında
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler
- 2 Adet Domates
- 2 Adet Kırmızı Soğan
- 2 Adet Palamut
- 2.5 ( 5/2 ) Dal Taze Kekik
- 1 Yemek kaşığı Toz Şeker
- 2 Yemek kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Tuz
Roka Pesto Sos İçin
- 1.5 ( 3/2 ) Avuç Ceviz İçi
- Yarım Demet Roka
- 2 Diş Sarımsak
- 4 Yemek kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber, Tuz
Kızartmak İçin
- Yarım Su bardağı Mısır Unu
- Yarım Su bardağı Un
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Zeytinyağı
- Kararında Tuz
Hazırlanışı
Pesto sosu yapmak için rokanın yapraklarını ayıklayıp yıkayın.Mutfak robotuna roka yapraklarını,cevizi,2 diş sarımsağı,4 yemek kaşığı zeytinyağını,tuz ve karabiberini koyup pürüzsüz kıvama gelene kadar çekin. Domatesleri 1 parmak kalınlığında yuvarlak kesin.Soğanları yuvarlak şekilde kesin.Domates ve soğanları fırın tepsisine dizin.Üzerlerine tuz,şeker ve taze kekik yapraklarını serpiştirin.Zeytinyağını gezdirin ve 180 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Takoz şeklinde kesilmiş palamutu tuzlayın. Un ve mısır ununu karıştırarak düz bir tabağa alın.Balıkların her tarafını una bulayın ve fazlasını silkeleyin.Yağı geniş bir tavada iyice kızdırın.Balıkların her iki tarafını da kızartın.Servis tabağına bir sıra balık,domates ve soğan olmak üzere dizin.Üzerine hazırladığınız roka pesto sostan gezdirip sıcak olarak servis edin.
İçerdiği Vitaminler
A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12
Kalori Miktarı
Toplam Kalori Miktarı : 6932 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 1733 Kcal