Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.11.2013, 20:59   #2 (permalink)
FeCr
Cesareti ile yaşamayan esareti ile ölür

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sosyal Fobiden Kurtulmak İçin Öneriler

Güzel paylaşım,teşekkürler.

Bir soruna çözüm bulabilmek,soruna maruz kişiye, o sorunun aslında sorun olmadığını anlatmaktan geçmez.O kişiyi soruna alıştırmakla,yüzleştirmekle de ciddi bir başarı sağlanmış olmaz.Sebepleri ortadan kaldırmakla sorun giderilmiş olur.Kişiyi sosyal fobilerinden kurtarmak için,sosyal bir ortamı,içinde birilerini barındırabilecek bir yapıya kavuşturmak gerekir.
Sosyal hayatın kendisini,kendisi olduğu için dışlayacağını bilen birinin öyle bir ortama girmekten korkması doğaldır.Onu dışlayacak silinebilirse o insan,sosyalleşmeye başlar.Sosyalleşemeyen de bunu bir fobi olarak görmek yerine,kişisel tercih olarak görür.
Yaşadığımız ya da yaşamayı arzu ettiğimiz sosyal ortamların niteliği;kendilerine benzemeyenleri dışlamak,kendilerinden olmaya zorlamaktan ibarettir.Farklı bir rengi aralarında görmekten hoşlanmayan,böylelikle kendi iç tanımlarına aykırı hareket eden gruplardan oluşmaktadırlar.
İnsan bu tür ortamlara girerken;ya taviz vermeyi kabul etmeli ve hazır olmalıdır ya da çok güçlü bir karaktere sahip olmalıdır.
Böyle bir dünyada asosyallik bir beceridir,eksiklik değil.

__________________
''Şîrler pençe-i kahrımdan olurken lerzân
Beni bir gözleri âhûya zebûn etti felek''
FeCr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla