Konu
:
Paşa Pilavı Yapılışı
Tekil Mesaj gösterimi
25.11.2013, 03:08
#
1
(
permalink
)
Perii
Süper Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Paşa Pilavı Yapılışı
Paşa Pilavı Yapılışı
Paşa Pilavı için gerekli olan malzemeler
1 kilo yağsız kuşbaşı dana eti et, dana
100 gram tereyağı
1 tane rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı kimyon
1 kilo konserve bezelye
4 su bardağı pirinç
5 su bardağı su
2 tane soğan
Paşa Pilavı nasıl yapılır?
Pirinç sıcak su ile haşlanır.
Soğan, yağ ve tuz kavrulup yıkanan kuşbaşı etler eklenerek yarım saat kadar pişirilir.
Hazırlanan malzeme geniş bir tencereye dökülüp üzerine bezelyeler ilave edilir.
Bezelye üzerine havuç rendesi ve kimyon serpilerek üzerine haşlanmış pirinç dökülür ve 5 su bardağı sıcak su koyulup kalan yağ dökülerek kısım ateşte 20 dakika pişirilip suyu çektirilir.
Pişen pilav dinlendirildikten sonra ters çevrilerek boşaltılır ve servis edilir.
Benzer Konular
Yasin Keleş Paşa Paşa Şarkı Sözleri feat. Tan Taşçı...
Paşa Böreği Yapılışı...
Perde Pilavı -bayram yemeği-yapılışı tarifi...
Acem Pilavı yapılışı (oktay usta)...
Karalahanalı Bulgur Pilavı Tarifi – Karalahanalı Bulgur Pilavının Yapılışı...
Follow @Forumaski
Perii
Açık Profil bilgileri
Perii nickli üyeye özel mesaj gönderin
Perii - Daha fazla Mesajını bul