Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.10.2012, 17:12   #2 (permalink)
HANDAN
Özel Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart BEYAZ ve SİYAH NOKTA SEÇİMİ

Beyaz Nokta resimdeki gerçek hayatta beyaz olması gereken en açık ton alanıdır. Pembe veya açık mavi bir yeri Beyaz Nokta olarak seçemezsiniz. Öte yandan bir gömleğin beyazını seçerken de mutlaka en çok ışık almış ve nokta değerlerinin en düşük olduğu alan seçilmelidir.



Floresan lamba ve benzeri ışık kaynakları ile gümüş metal veya cam kristal bardakların ışıktan parlayan kısımları da beyaz olarak kabul edilmez ve bu alanlar mutlaka kağıdın kendi renginde olması gerekir. Bu alanlara hiçbir zaman CMYK nokta gelmemesi ve boş/kabak kalması temel kriter olduğu için nokta değerleri ‘% 0’ olmalıdır. Aksi takdirde asıl beyaz olması gereken alanlar gri renge doğru kayar.

Siyah Nokta gerçek hayatta siyah olması gereken en koyu alandır. Koyu yeşil koyu kahve gibi yerleri Siyah Nokta olarak seçemezsiniz. Aksi takdirde orta tonlardaki renkler koyulaşır kirlenir ve gerçek rengini kaybeder.

Öte yandan diaların dışındaki filmin kendi siyah alanlarının da Siyah Nokta olarak seçilmesi hatalı bir davranıştır. Her bir resmin kendi içindeki ton eğrisi ve renk tonları farklılık arzeder ve diaların kenar siyahlıkları genel olarak sabit kaldığından yapılacak renk rötuşları hatalara sebep olur.




Alıntı

__________________
Yeşilin Mavinin Olduğu Yerden...
HANDAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla