Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.10.2012, 17:16   #6 (permalink)
HANDAN
Özel Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart PROFESYONEL ve HASSAS RENK RÖTUŞU

>> ‘Levels’ rötuş fonksiyonunu açın: Image>Adjust>Levels

>> 'White Point' (Beyaz Nokta) damlalığını tıklayın ve ‘Color Picker’ penceresinde;
C = %5 veya 5 veya 6
M= %3 veya 4 veya 4
Y = %3 veya 4 veya 4
K = %0 veya 0 veya 0
değerlerini girip Enter basın.

>> Black Point' (Siyah Nokta) damlalığını tıklayın ve ‘Color Picker’ penceresinde;
C = %95 veya 95 veya 95
M = %75 veya 75 veya 70
Y = %70 veya 75 veya 70
K = %70 veya 75 veya 70
değerlerini girip Enter basın.

>> 'Gray Point' (Gri Nokta) damlalığını tıklayın ve ‘Color Picker’ penceresinde;
C = %45veya 50 veya 50
M= %40 veya 40 veya 45
Y = %35veya 35 veya 40
K = % 5 veya 5 veya 10
değerlerini girip Enter basın.

>> CMYK nokta değerlerini görmek için ‘Info’ penceresini açın.

>> Araç Paletinden 'Color Sampler Tool' (Renk Örnekleme Aracını) tıklayın.

>> Resimde beyaz olması gereken en açık tonların üzerinde fareyi gezdirerek CMYK % nokta değerleri en düşük alanları tesbit edip örnekleme işaretlerini tıklayıp yerleştirin. (Color Sampler Tool ile en fazla 4 nokta belirleyebilirsiniz.

>> Beyaz Nokta (White Point) damlacığını seçerek en düşük CMYK % nokta değerlerin bulunduğu örnek işaretin içine tıklayarak Beyaz girişinizi yapın.

>> Örnekleme işaretlerini; Komple silmek için: Üst menüde 'Clear' düğmesine basın Tek tek silmek için: 'Alt' + fareyi üstüne getirin ve kesinKaydırmak için: 'Option' + fare ile tutarak taşıyın.

>> Resimde siyah olması gereken en koyu tonların üzerinde fareyi gezdirerek CMYK % nokta değerleri en yüksek alanları tesbit edip örnekleme işaretlerini tıklayıp yerleştirin. (Color Sampler Tool ile en fazla 4 nokta belirleyebilirsiniz.)

>> Siyah Nokta (Black Point) damlacığını seçerek en yüksek CMYK % nokta değerlerin bulunduğu örnek işaretin içine tıklayarak Siyah girişinizi yapın.Gerek Beyaz ve gerekse Siyah nokta girişlerini doğru yaptığınız takdirde resimdeki renk tonlarının kendiliğinden otomatik olarak düzeldiğini göreceksiniz.

Şayet Gri Tonlardaki CMYK % nokta değerlerinde aşırı farklılıklar var ise Gri Nokta (Gray Point) damlacığını seçerek resimdeki farklı gri tonlar üzerine tıklayıp daha ince rötuşları gerçekleştirebilirsiniz.

Son olarak resimdeki beyaz siyah ve gri alanlardaki nokta değerlerin hassas ve ince rötuşları için 'selective Color' fonksiyonunu kullanmalısınız.

Image>Adjustments>selective Color...

Whites (Beyazlar) Neutrals (Nötr Griler) ve Blacks (Siyahlar) ayrı ayrı seçilerek ve 'Info' penceresinde CMYK % nokta değerlerine bakarak gerekli ince ve hassas nokta rötuşlarını uygulayabilirsiniz.

Fotoğraflarınızda öncelikle uygulayacağınız Beyaz ve Siyah Nokta girişleri ile Gri Tonların düzeltilerek genel renk sapmalarının temizlenmesinden sonra Photoshop'taki diğer renk canlandırma ve/veya kısmi seçimler yaparak fazla aşırıya kaçmadan ve resmin genel renk ton eğrisini bozmadan diğer renk ile ilgili fonksiyonları kullanabilirsiniz.

__________________
Yeşilin Mavinin Olduğu Yerden...
HANDAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla