Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.01.2014, 19:48   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
kalp Sarma Baklava

Sarma Baklava






MALZEMELER

• 1 çay bardağı süt
• 1 çay bardağı sıvıyağı
1 çay bardağı, yoğurt suyu
• 1/2 paket kabartma tozu
• 2 yemek kaşık sirke
• 250 gr ceviz
• 1 tane, yumurta
• alabildiği kadar un
Açmak için, mısır nişastası
üzeri için: 100 gram tereyağı
Şurubu:
• 6 su bardağı şeker
• 5 su bardağı su
1 dilim limon

sarma baklava
Sarma Baklava tarifi
1- Bir kaba yağ, süt, sirke, yoğurt suyu kabartma tozu, yumurta konarak çırpılır. Un ilave edilip yoğrulur. Hamurun kıvamı, kulak memesinden biraz sert olmalı. Hamurdan 24 beze topaklar çıkaralım, Bezeleri nişasta serperek tatlı tabağı büyüklüğünde iki gruba ayıralım, ilk 12 lik grup bezeleri üst üstte alalım ve büyükce bir hamur açalım. Açtığımız hamurun ortasına parçalanmış ceviz döşeyelim rulo gibi saralım, verev bir şekilde keselim (boyutunu siz kendiniz ayarlayın) Diğer 12 bezeyide aynı işlemi uygulayalım, kestiğimiz verev hamurları yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine eritilmiş tereyagını sürelim, 180 derecelik ısıda pişirelim. Biz bu arada şerbetini hazırlayalım ve ılınmasını sağlayalım, pişen tatlımızın üzerine ılık şerbeti verelim. Afiyet olsun.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla