Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.01.2014, 11:46   #1 (permalink)
Wine
neden senin olduğun yerde değilim?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Rezzan Kiraz - Burçlar ve takıntıları

Rezzan Kiraz - Burçlar ve takıntıları


Oğlak Burcunun Takıntıları


Doğruya ulaşmak için bazen kontrollü olmak gerekir.

İnsanlara ders vermek, öğüt vermek ve yanlışlıklarını düzeltmek, doğruyu öğretmek oğlakların en büyük takıntılarıdır. Sosyal yaşamlarında hayatındaki herkese bunları yaparlar. Oğlak burcu olanların aile ve arkadaş çevresi onları çok kontrollü bireyler olarak bilirler. En iyi ve en doğruyu yapmayı amaçlayan oğlaklar, ‘’dur ben sana doğrusunu öğreteyim, bak o öyle yapılmaz böyle yapılır’’ gibi laflarla sürekli çevresindekilere öğretmenlik taslarlar. Bu tavırlarından dolayı bazen çok can sıkını olabilirler.

Gezegenleri olan Satürn’ün onlara verdiği başka bir takıntı ise büyük bir servete ve üne kavuşma takıntısıdır. Sabırları ve inatları dillere destan olan oğlaklar. İstediklerine ulaşmak için çok çalışırlar ve daha çok paraya sahip olabilmek için inatla durmadan çalışmaya devam ederler. Oğlaklar aslan ve koç gibi aşikar değil de daha sinsice derinden ilerleye ilerleye takıntı haline getirdikleri liderlik ünvanına ve konumuna ulaşırlar. Eğer bu yıllar bile sürse, başka yola sapmadan sabırla bildiği yolda yürümeye devam ederler.

Yay Burcunun Takıntıları

Ben kimseye bağlanamam ama başkalarının bana bağlanmasını isterim.

Yay’ın en belirgin ve vazgeçilmez özelliği özgürlüğüne sonuna kadar düşkün olmasıdır. Onu kapalı be basık yerlerde asla tutamazsınız. Böyle bir yerde nefesleri daralır. Küçük alanlarda kalmak istemezler. Kapalı ve camsız bir oda onlar için hapishane hücresi sayılır. Fenalık geçirmesini istemiyorsanız onları böyle yerlerden uzak tutmalısınız. Hareket özgürlüklerini kısıtlayacak her türlü girişim onları mutsuz ve rahatsız edecektir. Açık, ferah ve aydınlık ortamlardan haz alırlar.

Jüpiter’in bolluk ve şans etkilerine sahip olan yaylar son derece iyimser ve eli açık kişilerdir. Sevdiklerine yardım etmeyi ve destek vermeyi çok severler. Yayların en belirgin özellikleri bunlardır. Yaylar verdiklerinin karşılığını görmeyi çok isterler. Takdir edilmek onlara enerji verir. Eğer yay burcu bir arkadaşınız ya da sevdiğiniz varsa arada bir onu şımartmalısınız buna çok önem verirler. Hayatınızın merkezinde olduğunu bilmek onu çok mutlu eder. Ama eğer ona ilgisiz olursanız hemen küsebilir.

Balık Burcunun Takıntıları


Aşırı duygusal ve hassas oldukları hususunda tüm söylemlere canları çok sıkılır.

Ama unuttukları şey hayaller gezegeni Neptün tarafından yönetildikleridir. Diğer burçların hiçbirinde olmayan yaratıcılık ve hayal gücüne sahip olan balıklar, bu yüzden çoğu zaman duyguları ile hareket ederler. Balık burcu kendi kafasında kurduğu hayat ile takıntılıdır. Balığın hayalleri ve kurguları çok önemlidir ve asla yıkılmamalıdır. Hayatındaki her şeyi hayal dünyasına baktığı gözüyle görmeyi ister gerçeklerle yüzleşmekten kaçar. Kendi kurguladığı gerçeklerde yaşamayı tercih ederler.

Balık burcu kişiler zevk ve keyif veren maddelere karşı düşkünlükleri diğer burç bireylerinden daha fazladır. Çay, kahve gibi kafein içeren içecekler onları mutlu eder çoğu balık sabah daha elini yüzünü yıkamadan kahve fincanına yönelirler. Eğer bu ihtiyaçlarını gideremezlerse çok mutsuz ve asabi olurlar.


Terazi Burcunun Takıntıları

Asıl güç güzellik ve tatlı bir gülümsemedir.

Terazilerin en büyük takıntıları adil olmak ve detaycı olmaktır. Teraziler çok alakasız bir konuda bile adil davranılmadığı kanısına varırsa hemen gerilir ve bunu belirli ederler. Aşırı detaycı yaklaşımları sosyal yaşamlarında çoğu zaman titizlik ve simetri ile karışarak hayatı onlar için içinden çıkılmaz bir duruma sokabilir. Eğer ona 3 günlük bir iş verdiyseniz aşırı detaycı ve mükemmeliyetçi tavrından dolayı işi bir ayda bitiremeyebilir. Bu detaycı tavırları enerjilerini çabuk tüketmelerine neden olur bu yüzden onları sürekli motive etmelisiniz. “Çok güzel işler başarmışsın. Çok başarılısın” demezseniz, terazi çok bozulur ve uyuyamaz.

Venüs kadar güzel ve kibar olan teraziler, bu durumu sürdürmek ve korumak için her şeyi yaparlar. Güzellik ve güzel görünmek hayatının vazgeçilmezidir. Bir yere gezmeye çıktıysa oradaki bütün mağazaları gezerek en güzel ve en şık kıyafetleri bulur ve kendileri için alırlar. Emin olun ki en beğendikleri en pahalı olanlardır. Burcu terazi olan bayanlar için çanta tam da bir takıntıdır. Dolaplarında mutlaka çanta koleksiyonları vardır.
Beğendiği bir şey olursa ne yapar ne eder borç bile olsa onu mutlaka alır.



Başak Burcunun Takıntıları

Eğer ortaya bir düşünce attıysanız mutlaka kanıtlamalısınız yoksa başak’ın saygısını kazanamazsınız.

Başakların en büyük takıntısı temizlik ve düzendir. Bunlara çok önem verirler. Eğer onu temizlik yaparken görürseniz kesin sakinleşmek için yapıyordur. Çok mutluysa mutluluktan temizlik yapar ya da çok üzgünse dertlerinden uzaklaşmak için temizlik yaparlar. Yani hep temizlik yaparlar.. Onu ancak kendini koy verdiyse dağınık görebilirsiniz. Ama kesinlikle pasaklı değildirler. Başak burcu için pis ve pasak tahammül edilemez kavramlardır.

Her şey düzenli ve yerli yerinde olmalıdır. Yoksa rahat edemez. Çalışkan bir burç olan başakların bir diğer özellikleri ise her konuda mantık aramalarıdır. Eğer ona yaptığınız bir işten ya da bir olaydan bahsediyorsanız, bunların mantıklı bir gerekçesi olmalıdır. Ona göre her şeyin bir amacı olmalı. Gezegenleri olan Merkür’ün onlara verdiği mantık ve gerçeği arama özelliği sayesinde hayata pratik zeka ile yaklaşmaya ve hayatı böyle yaşamaya devam ederler.
Duyguları onlar için arka plandadır.


Aslan Burcunun Takıntıları

Güzel görünmek aslanların en çok önemsediği özelliğidir. Her koşulda ve durumda güzel görünmeyi ve tam puan almayı isterler. Kendilerini beğendirmekten çok hoşlanırlar. Zaten güzel görünme çabaları da kendilerini beğendirmek içindir. Onları sürekli övmeniz gerekecek, bundan çok hoşlanırlar. Yeteri kadar beğenilmediği kanısına varırsa başka arayışlar içine girecek ve bunu başaracaktır.

Aslan burcu karşısındakinin kendisine ilgisiz kalmasına tahammül edemez. Tam da bir ilgi delisidir. Ama bunu belirli etmez. Mütevazi görünmeyi tercih eder. Eğer o bir hazırlık yapmış ve süslenmiş ise onu çok beğenmelisiniz. Ne de olsa o bir aslan ormanlar kralı, herkes onun karşısında saygıyla eğilmeli, takdir etmeli, önemsemeli ve sırtını sıvazlamalı. Burcun sembolü olan aslan dışında gezegenleri olan güneşte onlara bu yüksek egoyu verir. Bütün popüler mekanlarda kendini göstermeye bayılırlar.
Aslan burcunu pohpohlamayı asla unutmayın


Yengeç Burcunun Takıntıları

Onu sevdiğinizi haykırın bu onun için her şeyden önemlidir.

Yengeçlerin en büyük takıntıları sevmedir. Sevginizden tatmin olmasını istiyorsanız bunu ona bir şekilde ispatlamalısınız ona ‘’seni seviyorum’’ dediğinizde bunu mutlaka kanıtlamanız gerekecektir. Ancak böylelikle onu fethedebilirsiniz. En büyük ve en çok olan sevgiyi vermelisiniz. Yengeç burcu kişileri özel günlere son derece önem verirler. Doğum günü, sevgililer günü, yılbaşı, evlilik yıldönümü bu günleri dört gözle bekler ve çok güzel hazırlıklar yaparlar. Aynı özen ve ilgiyi karşısındakinden de beklerler. Evlilik yıl dönümünü unutmak bir yana eğer sürpriz bir hazırlık yapmadıysanız kıyamet kopar.

En duygusal burça sahip olan yengeçler. Duygularını ifade etmekte zorlanır ve hoşlanmazlar. Çok içe dönüktürler. Onlara özenli ve dikkatli davranmalısınız hiç ummadığınız bir anda size kırılmış olabilirler. Eğer sevgiliniz yengeç burcu ise üzerine çok titremeli ve sürekli gözlem altında tutmalısınız. Her fırsatta ne kadar önemsendiğini bilmeli. Onu ancak böyle mutlu edip sağlıklı bir ilişki yürütebilirsiniz.


İkizler Burcunun Takıntıları


Teknoloji hayatlarının vazgeçilmezidir.

Kendi zevklerine göre yaşamayı çok sever ve her zaman her istediği kişiye ulaşabilecek bir iletişim ağına sahip olmayı isterler. İkizler burcu kişilerini çok rahat bir şekilde ayırt edebilirsiniz. Büyük bir alış veriş merkezinde bir yandan telefonla konuşup diğer yandan aynada üzerine kıyafet yakıştıran kişi kesin ikizler burcudur ya da bazen dışarıda bir simit alıp yemeyi kendine fazla görüp, ertesi gün en lüks restorana 200 lira yemek parası ödeyecek kadar da değişiktir.
İkizler burcu kişileri yeni çıkan ve yeni olan tüm elektronik cihazlara ilk kendileri sahip olmak isterler bu uğurda servet ödemekten çekinmezler.

İlk o kullanacak ki bilgilerini isteyenlere satabilsin. Her konuda bilmişlik yapmak ve taslamak onları bazen çok itici yapsa da bu huylarından asla vazgeçmezler. Teknolojik cihazlar hususunda ne kadar takıntılı olduklarını cep telefonunu evde unutan bir ikizler burcu kişisini gözlemleyerek anlayabilirsiniz. O kadar kötü olurlar ki sanki ıssız bir adada yalnız kalmış gibi tepki verirler.
Onu çok mutlu etmek istiyorsanız en son çıkan bir teknolojik cihazı hediye etmeniz yetecektir.

Boğa Burcunun Takıntıları

Para hususunda çok hırslıdır.

Toprak gurubu burçlarından olan boğa bu gurubun bütün özelliklerini taşır. Tepkileri çok sert ve nettir. Eğer onun fikrini değiştirmek istiyorsanız çok çabalamanız gerekecek bu neredeyse imkansızdır. Toprak gurubu burçlar içerisinde takıntısı en az olan burçtur. Ama bu tamamen takıntısız olduğu anlamına gelmez onun en büyük takıntısı zengin olmaktır.
Söz konusu para olunca Zodyak’ın en hırslı burcudur. Maddiyata önem veren hallerinden dolayı bazen çok duygusuz görünebilirler. Hayatlarına dahil ettikleri insanları seçerken birinci kriterleri maddi durumlarıdır.

Yönetici gezegenleri olan Venüs belirli aralıklarla paranın her şey olmadığını hatırlatıp bu takıntılarını en aza indirgese de boğa burcu para tutkusundan vazgeçemez. Çok inatçı ve sabit fikirli olan boğa burcu zengin olmaya harcayacağı çabayı başka şeylere de harcasa mutlaka başarılı olacaktır.
Bu burcun en sevdiği söz ‘’Para, para, para’’ dersek çok doğru olur.


Koç Burcunun Takıntıları

Amacına ulaşmak isteyen kişi eğer başarısız olursa, bunu tekrar deneyecektir.

Koç burcunun en iyi bilinen özelliklerinden biri de ister kadın olsun ister erkek, her koşulda lider olmayı arzularlar. Burcun bu özelliği yönetici gezegenleri olan Mars’ın etkilerinden dolayıdır. En belirgin özellikleri olan cesaret, hırs, enerji, hareket, mücadele ve tutku marsın üstün özelliklerinde onlara yansıyanlardır. Bu olumlu ve üstün özelliklerden dolayı koç burcu olanlar liderlik takıntısı olan kişilerdir.

Her koşulda kazanmaya programlanan koçlar söz konusu önemsiz bir oyun bile olsa kazanmak için her yolu dener ve başarılı olurlar. Kaybetmenin şakası bile koçları rahatsız etmeye yeter. Çok eski çağlarda koç burcunun simgesi olarak horoz kullanılırdı. Horoz son derece cesur, kararlı ve fevri bir hayvandır. Boyuna ve gücüne bakmadan her türlü koşulda cesaretini göstermekten çekinmez. Bu özellikler koç burcuna en çok yakışan özellikler.
Bu burç sahibi olan kişiler kendi sınırlarının ve güçlerinin farkında olarak hareket ederlerse her konuda daha başarılı olurlar. Durması ve hareketlenmesi gereken yeri bilirse liderlik tamda onlara göre olacaktır. Onlarla asla iddiaya girmemelisiniz çünkü her koşulda kazanmayı bilecektir.


Kova Burcunun Takıntıları

Değişime ayak uydurabilirsen her şeyi değiştirebilirsin.

Uranüs’ün etkisinde olan kovalar akıl ve mantık çerçevesinde her şeyde orijinal radikal izlere ulaşmak isterler. Bulunduğu ortamlarda fikir alışverişi ve tartışma mutlaka olmalıdır. Amaç kimin haklı olup olmadığı değildir buradaki asıl amaç beyin fırtınası yapabilmektir. Kovanın tahammülü, düşük beklentisi büyüktür. Kendine ortam oluşturmak için uğraşmaz ya da ortamı kendine uydurmaya çalışmaz. Kendine uyacak ortamı arar ve bulur. Kesinlikle tembel değildirler. Son derece zeki olan kovaların en büyük takıntıları kendileri gibi zeki bireylerle aynı ortamda bulunmaktır.

Bir diğer özellikleri de değişiklikten hoşlanmak olan kovalar, aynılıktan çok sıkılırlar. Aynı mekanda uzun süre kalamaz, aynı kişilerle uzun süre takılamazlar, uzun süre aynı dekora katlanamazlar. Kova burcu bireyleri evlerinde sürekli eşyalarının yerlerini değiştirirler. Değişik zamanlarda evlerine gittiğiniz kova burcu yakınınızın evi her seferinde farklı bir kombinasyonda olacaktır



Akrep Burcunun Takıntıları

Ona yaptığın yanlışı asla unutmaz. Mutlaka intikam alacaktır.

Akrep burcu eğer birine kinlendiyse hayatı ona zehir zıkkım eder. Ona istemediği bir şey yaptıysanız mutlaka bunun hesabını soracaktır. Kesinlikle haksızlığa tahammül edemezler. Eğer onu kızdırırsanız. Sizi hayatından öyle bir çıkarır ki özür dilemeye fırsatınız bile olmaz. Sadece bu kadar da değil. İntikam duyguları kabarır kendini yiyip bitirmemek için size saldırır. Marsın yıkıcı etkilerini taşıyan akrep burcu kendilerini üzen ve sinir eden kişiden intikam almayı takıntı haline getirir. Bu konuda çok sabit fikirli olan akrep burcu kafasına taktığı şeyi yapmadan kesinlikle durmayacaktır. Akrep’in gündem konusu olduysanız canınız çok yanabilir. Gece gündüz tek düşündüğü şey; daha fazla nasıl zarar verebilirim düşüncesi olacaktır.

Üstünlük sağlamak başka bir takıntısıdır. Kendisinin sahip olamadığı ancak karşısındakinin sahip olduğu arabadan tutunda sevgiliye kadar her şey onun dikkatini çekmeyi başarır.‘’ bende yaptım, bende orayı gezdim, ondan bende de var’’ gibi sözleri sık sık onlardan duyabilirsiniz.

__________________
Wine isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla