Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.02.2014, 23:31   #30 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

Piyaz



Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye (ispir fasulyesi & şeker fasulye)
1 adet orta boy soğan (piyazlık doğranmış)
1 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Sos için
1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
Yarım limonun suyu
Tuz
İsteğe göre 3-4 yemek kaşığı tahin (ben koymuyorum)
Üzeri için:
Sumak ya da kırmızı pul biber
İsteğe göre 2-3 adet haşlanmış yumurta
Yapılışı:
Fasulyeleri akşamdan haşlayacağınız tencereye alın ve üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su koyarak kenara alın.
Sabah şişen fasulyelerin suyunu süzün tekrar sudan geçirin ve üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su, tuz ve şekerini ekleyerek orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Domatesleri küp küp doğrayın.
Soğanları ince uzun piyazlık şeklinde doğrayın ve kıyılmış maydanozla karıştırın.
Fasulyeleri süzün ve salata kasesine alın. Önce soğanı sonra domatesleri ekleyin.
Son olarak sosunu dökerek servis yapın. (Kullanacaksanız haşlanmış yumurtalarıda bu aşamada ekleyin.)

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla