Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.03.2014, 19:53   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kayısı Kurutması

Kayısı Kurutması

Olgun kayısılar ikiye bölünüp çekirdekleri alındıktan sonra birinci kükürtleme usulüyle 30-60 dakika kükürtlenir veya % 1'lik tuzlu suda 5 dakika tutulur yahut da 4-5 dakika buharlanır. Böylece hazırlanmış kayısılar yarık kısımları yukarı gelecek şekilde kerevetlere serilir. Kayısılar güneşte 3-7 günde kurur. Aynı iş 60-65 derece sıcaklıktaki kurutma dolabında 15-20 saatte de yapılabilir.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla