Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.04.2014, 03:27   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Etli Sebze Çorbası

Etli Sebze Çorbası



İç Anadolu Bölgesinde birçok bölgede kendine has sebzeler ile yapılan çorbanın et ile buluşmasında ortaya çıkan muhteşem bir buluş.

Malzemeler
- 300 gram kuşbaşı et
- 3 bardak et suyu
- 1 kaşık tereyağı
- 1 kaşık un
- 1 adet biber
- Pul biber
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- Tuz ve karabiber
Çorba’nın Hazırlanışı
İlk olarak haşlanacak olan etlerin küçük parçalar halinde dilimlenmesine dikkat edelim. Daha sonra derin bir tencere içerisinde etlerimizi haşlayalım. Çorba yapacağımız tencerenin içerisine yağımızı ve unumuzu ilave ederek kavuralım. Hazır olan et suyu, tuz ve baharat ile birlikte karıştırarak pişirelim. Pişmeye çalışan karışımın içine havuç, kabak ve biberleri küçük dilimler halinde doğrayalım. Haşlanmış olan eti karışımın içerisine atarak sebzeler ile pişmesini sağlayalım. Çorbanın pişme süresi ile ilgili olarak koyu kıvamı alana kadar pişirmeye devam edelim.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla