Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.04.2014, 18:25   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kıymalı Enginar Çanağı

Kıymalı Enginar Çanağı




Malzemeler:
4 tane enginar
1 kuru soğan
100-150 gr orta yağlı kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber (silme)
1 yemek kaşığı kadar ince doğranmış maydanoz
Kaşar peyniri (isteğe göre üzerine serpmek için)

Yapılışı:

Enginarlar tuzlu ve limonlu suda hafif yumuşayana kadar haşlanır, suyu süzülür. Soğumaya bırakılır. Kıyma ve sıvı yağ tavaya alınır, orta ateşte ateşte kavrulur. Üzerine ince doğranmış soğan eklenir. Soğanla beraber 3-4 dakika kadar kavrulur. Domates eklenir, pişip de suyunu biraz çekince üzerine domates salçası, pul biber ilave edilir. Tuz, karabiber ve doğranmış maydanoz eklenir. Karıştırılıp ocaktan alınır. Enginarlar fırın kabına dizilir. Üzerine kıymalı harç doldurulur. 1 kahve fincanı kadar sıcak su tencerenin veya fırın kabının tabanına ilave edilir. 10-15 dakika kadar malzemeler pişip birbirine alışana kadar fırında tutulur. Fırından çıkarınca üzerine kaşar peyniri serpilir. Eriyene kadar tekrar fırına sürülür. Sıcak servis yapılır

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla