Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.04.2014, 22:48   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ev Yapımı Lahmacun Tarifi, Lahmacun Tarifi

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi, Lahmacun Tarifi

Lahmacun, Lahmacun Nasıl yapılır, Lahmacun Yapımı, Lahmacun yapma, Evde Lahmacun yapımı, Evde Lahmacun tarifi, Ev Yapımı Lahmacun Tarifi, Lahmacun Tarifi, Ev Yapımı Lahmacun Tarifi, Lahmacun yapımı, Ev Yapımı Lahmacun, Lahmacun



Türk yemek kültürünü en önemli noktalarından birisi lahmacundur. Yapımı ile birlikte evlere şenlik yüzlere tebessüm gelir. sizde evde sevdiklerinize sağlıklı bir şekilde ikramlarda bulunabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

250 gram un
1.5 bardak su
1 tatlı kaşığı maya
1 çay kaşığı tuz

Harç Malzemeleri

200 gram kıyma
2 adet domates
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
4 diş sarımsak
1.5 tatlı kaşığı salça

Lahmacunun Tarifi

Harcımız için biber, domates, soğan, maydanoz, sarımsakları robota ilave ederek güzelce karışmasını sağlayın salçayı da üstüne ilave ederek iyice karışmasını sağlamalısınız.

Lahmacun hamuru için unu eleyerek kaba alınız, maya ve tuz ekleyerek yoğurun ılık suyun içinde zeytinyağı ilave ederek katın. Unun ortasını havuz şeklinde açarak malzemeleri dökün yoğurmaya tekrar devam ediniz. Hamuru eşit parçalara bölerek lahmacun hamuru gibi ince bir şekle açmanız gerekecektir.

Hamurların üzerine harcımızdan yayarak düzenleyiniz. Düzenlemeden sonra fırında istediğiniz kıvamda pişene kadar bekletiniz afiyet olsun.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla