Elmalı Fırdöndü Kurabiye
Malzemeler
-1 yumurta
-1 çay bardağı tozşeker (1.5 bardak olabilir)
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-250-300 gram kadar un(unu yavaş yavaş ekleyin)
-Yarım paket kabartma tozu
-Vanilya
Elmalı İç:
- 4-5 adet elma
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
Yapılışı
Öncelikle elmalı içi hazırlayın. Elmaları rendeleyip, bir kaşık toz şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişirin, (elmalı harcın sulu olmaması gerekiyor). Bir kenarda soğumaya bırakın.
Tüm hamur malzemelerini karıştırarak kulak memesi kıvamında pürüzsüz bir hamur elde edin.unu yavaş yavaş ekleyerek kıvamı tutturun.
Hamuru buzdolabında yarım saat kadar bekletin. Sonra dikdörtgen şeklinde ince açarak elmalı içi her tarafına yayın ve rulo şeklinde sarın.Daha kolay kesebilmek için derin dondurucuda en az 20 dakika bekletip ,bir parmak kalınlığında parçalara bölün .
Tepsiye dizerek 180 C de pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.Afiyet olsun.