Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.08.2014, 23:07   #1 (permalink)
deli1
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Lengeser Ekmekli Et Tarifi ( 3834 Kcal )

Lengeser Ekmekli Et Tarifi ( 3834 Kcal )




Malzemeler

- 1 Adet Bayat Ekmek
- 1 Su bardağı Ceviz Çekilmiş
- 1 Tatlı kaşığı Karabiber
- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber
- 2 Adet Kuru Soğan
- 750 Gr Kuşbaşı
- Yarım Demet Maydanoz
- 3 Diş Sarımsak
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı

Hazırlanışı

Soğanları diş diş çenterek doğrayınız. Sarımsak dişleri ile birlikte tencereye koyunuz orta ateşte zeytinyağı ile karıştırarak sararıncaya kadar kavurunuz. Kavrulmuş soğanlara kuşbaşı etleri katınız. Etleri de soğanlarla birlikte karıştırarak kavurduktan sonra tencereye bir çay bardağı sıcak su koyunuz. Ocağın altını kısınız. Tencere kapağını kapatıp etleri pişirmeye bırakınız. Etler pişmeden suyunu çektiğinde her defasında bir çay bardağından fazla olmamak şartı ile sıcak su takviyesi yapınız. Yaklaşık 50- 60 dakika sonra etler pişip suyunu çeker gibi olduğunda tuzu, karabiberi, pul biberi ve iki bardak sıcak suyu katınız. Ocağın altını açınız. Birkaç taşım kaynattıktan sonra kapatınız. Bayat ekmeği kuşbaşı büyüklüğünde doğrayınız. Servis tabağına koyunuz. Üzerine pişmiş etin suyunu gezdiriniz. Ekmeklerin üzerine iri kıyılmış cevizleri sonra da etleri döşeyiniz. Kıyılmış maydanozları koyunuz. Sıcak sıcak servis yapınız. Afiyet olsun

__________________
SON...
deli1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla