Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.08.2014, 14:55   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Rakıya su katınca neden beyazlar?

Rakıya su katınca neden beyazlar?

Rakı, içinde suma ve anason yağı bulunan alkollü bir içkidir. Öyle ki, anason yağı suyla tepkimeye girerek rakının beyaz renge bürünmesini sağlar.

Rakının rengi, içindeki alkol oranı %38′in altına düştüğünde beyazlamaya başlar. Çünkü anason yağı alkolde çözünen bir maddedir ve su katılmadığı sürece su rengindeki şeffaf görünümünü korur. Fakat su katıldığında, su da çözünemeyeceği için rakıda beyaz rengi ortaya çıkaran çok küçük damlacıkların oluşmasına neden olur. Su ile anason yağının tepkimeye girmesi yani rakının beyazlaması su katıldığında hemen gerçekleşir.

Rakı içenler alkol oranı fazla düşmesin diye daima suyu az koyar. Böylece rakının tadı ve vermiş olduğu rahatlık daha fazla hissedilir.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla