Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.11.2014, 11:34   #4 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şefaat Tümden Allah a Aittir

Elbette ki herkes kendi inancından sorumludur. Ama bilgili olduğun bir konuda uyarmak da sorumluluğumuzdur.

Kurandaki şefaat kavramı açık ve nettir. Ayetleri sureyle birlikte bir bütün olarak ele alıp incelemek gerekir. Sizin örnek verdiğiniz ayetlerin çoğu inanmayan , kafir olanların durumuyla ilgili ayetlerdir, onlara şefaatin fayda sağlamadığını belirtmektedir.

Meal ve tefsir yazan o kadar çok insan var ki, her mealde farklı anlamlar çıkabiliyor. Ben elmalının mealini kullanırım açık ve nettir.

Şefaat yetkisi Allah'ındır elbette buraya kadar doğru ama Allah (c.c) Peygamberimize bu yetkiyi verecektir. Eğerki peygamber şefaat edemez, Hz. Muhammed (s.a.v) şefaat yetkisi yoktur, şefaat etmeyecektir dersek İsra 79 ayetini ve bu konudaki sahih hadisleri de yok saymış oluruz.. Harici ve Mutezile gibi mezheplerin düştüğü yanlışa düşülür..
Bu konuyla ilgili birkaç hadis ekleyeyim

Bütün peygamberlere şefaat etme hakkı tanınmıştır. (Buhari, Rikak, 45, Tevhid, 33; Müslim, İman, 81; Ebu Davut, Cihad, 26; Ahmed b. Hanbel, el-Müsned, 3/94, 325.)
Her Peygamber kendi ümmetine şefaat edecektir. (Buhari, tefsir, 18)

Çoğunluğun dediği doğru diye bir şey yoktur buna bende katılıyorum, ama bana doğru geliyor diye , ayet ve hadislere rağmen şefaat yoktur diyebiliyorsak onca insanın sorumluğunu da göze almışız demektir. Konumun başında da dediğim gibi bizler ancak gördüklerimizi söyleriz, herkes kendi inancından sorumludur , saygılar..

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla