Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.01.2015, 01:20   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kocalar Nasıl Pişirilir

Kocalar Nasıl Pişirilir
1800 yıllarında basılmış bir yemek kitabının ön sözünden alınmıştır...



Kocaların çoğu pişirilme sürecinde "yanlış işlem" gördüklerinden zaman içersinde yumuşaklıklarını ve iyi niteliklerini kaybederek bozulurlar. Gerçek odur ki, bazı kadınlar onları sıcak suda haşlayarak, bazıları ilgisizlikleriyle dondurarak, bazıları da basıp, ezip turşularını çıkararak ve yine kimileri de savurganca harcayarak bozulmalarına neden olurlar. Özenilerek hazırlanan her kocanın iyi ve yumuşak olacağı söylenemez, ancak iyi pişirilenin gerçekten tadına doyum olmaz. Koca seçiminde ne lüfer alımındaki gümüş pırıltısı, ne barbunyanın altın yaldızlı görünümü gibi kaideler geçerlidir. Bunun için çarşı pazar dolaşmaya da gerek yoktur. Genellikle en iyileri kapının önüne gelenlerdir. Beğeninin kişisel olduğunu düşünerek koca seçimini yalnızca kendiniz yapınız. Kendiniz sabırla pişiremeyecekseniz almaktan vaz geçiniz. Kocayı pişirmek için en iyisi porselen bir kap ise de, elinizde toprak çanaktan başkası yoksa özenle kullanıldığında aynı işi görebilir.

Kocalar da, karides ve ıstakoz gibi canlı pişirilirler. Bazen pişerken tencerenin dışına taşıp yanabilir yada kenarları sertleşerek kabuk tutabilirler. Onları tencerelerinde tutabilmek "görev duygusu" adlı zayıf iplikten ziyade, "huzur" adlı sağlam sicimle sıkı sıkıya bağlayarak mümkündür. Sevgi, sıcaklık ve neşeden oluşan sürekli bir ateş yakılır. Kişiliğine uygun bir ısıya ayarlanarak ateşe oturtulur. Köpürerek taşması halinde kaygılanılmamalıdır. Pek çoğu iyice pişinceye kadar sık sık köpürebilir. Özellikle sirke ve karabiber yerine satıcıların "öpücük" adı altında sattıkları şekerden biraz konulabilir.


Tadına bakarken hoşgörü, iyimserlik ve neşe benzeri baharatlardan birer tutam katmanız önerilir. Ancak bunlar diğer baharatlar gibi azar azar ve dikkatlice kullanılmalıdır. Yumuşaklığını kontrol ederken sertleşmesinden kaçınılmalıdır. Fazla yayılmasını ve kabın dibine oturarak işe yaramaz hale gelmesini önlemek için arada bir hafifçe karıştırılmalıdır.


Kıvama geldiğini anlamamak olanaksızdır.

Böyle pişirildiği zaman, size çok uygun ve sindirilmesi çok kolay olacaktır. Dikkatsizlik nedeniyle ev ateşinizi soğutmazsanız, bozulmadan istediğiniz süre dayanır. Bu yolda hazırlanmış "koca", mutlu bir ömür boyunca tadını korur.

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla