Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.02.2015, 21:31   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Tereyağlı limon soslu mezgit

Tereyağlı limon soslu mezgit


Görünüş olarak tavuğa benzeyen basit bir balık tarifi...




Malzemeler
3 dilim fileto mezgit balığı
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet taze sıkılmış limon suyu
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

Pişirme süresi: 20 dakika

Nasıl yapılır
Kafa ve kılçıkları tamamen alınmış, temizlenmiş, derisi üzerinde duran fileto mezgit parçalarını (balıkların dağılmaması için deri kısımlarını üzerinde tutmanız önemli) tuz ve taze çekilmiş tane karabiberin yarısıyla çeşnilendirin. Tereyağının yarısını zeytinyağı ilavesi ile birlikte ızgara izli döküm tavada kızdırın.

Çeşnilendirdiğiniz mezgit dilimlerini arkalı önlü hafif bir renk alana kadar kızartın. Yüksek ateşte ve kısa sürede pişen balıkları, geniş bir servis tabağına alın.

Tereyağının kalanı, taze sıkılmış limon suyu, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve kuru fesleğeni kızartma tavasına alın. Rendelenmiş limon kabuklarını kattığınız sos karışımını 2 dakika pişirin. Pişirdiğiniz balıkları yeniden kızartma tavasına alıp, sosla parlaklık ve lezzet kazanmalarını sağlayın. Tereyağlı ve limon sulu sosuyla buluşan mezgitleri, sıcağı sıcağına servis edin.

Not: Beyaz etli balık dilimlerini arzuya göre limon dilimleri ve taze kişniş yaprakları eşliğinde servis edebilirsiniz. Limon suyunu tercih etmiyorsanız, taze sıkılmış limon suyu yerine portakal suyu kullanmayı tercih edebilir, servisi esnasında balıkların üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

Afiyet olsun...

alıntı

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla