Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.05.2015, 11:39   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Alaçatı Nerede Gezilecek Yerleri

Alaçatı Nerede Gezilecek Yerleri

Alaçatı Nerededir, Alaçatı Tarihi Yerleri, Alaçatı Nereye Bağlıdır, Alaçatı Hangi Şehire Bağlıdır, Alaçatı Gezilecek Yerleri, İzmir Alaçatı, Alaçatıda Görülmesi Gereken Yerler





İzmir – Çeşme ilçesine bağlı bir tatil beldesi olan Alaçatı, tarihi ve doğal güzellikleri yanında her yıl ağırladığı binlerce yerli ve yabancı turist ile ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlayan turistik bölgelerimizden birisidir.

Oldukça eski bir tarihe sahip olan, doğal güzellikleri yanında tarihi yapıları ile tanınan Alaçatı, aynı zamanda önemli turizm merkezlerinden birisidir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ağırlandığı Alaçatı, Rumlar zamanında bağcılık ve şarapçılık faaliyetleri ile meşhur olan bir bölge olarak bilinmekteydi. Günümüzde Alaçatı’ya bakıldığında başta turizm olmak üzere otelleri ve gezi alanları ile bilinmektedir.
Ülkemizde son yıllarda en popüler alanlardan birisi haline gelen Alaçatı, gerek sahip olduğu tarihi yapıları gerekse de doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor. Alaçatı ziyaretinizde sınırsızca eğlenebileceğiniz onlarca alan yer alırken oldukça etkileyici koylar, plajlar ve gezi alanları bulunuyor.
Alaçatı geziniz sırasında uğramanız gereken yerlerden ilki Alaçatı evleridir. Alaçatı’nın simgesi konumunda bulunan bu evler mimari yapıları ile dikkat çekmektedir. Ayrıca son yıllarda yapılan restorasyon çalışmaları sayesinde bu evler çok daha fazla ilgi çekmektedir.
Yine görmeniz gereken yerler arasında yer alan yel değirmenleri, bugün cafe ve restoran olarak kullanılan restorasyon sonrası farklı ticari amaçlar için kullanılmaya devam edilen son derece hoş ve tarihi alanlar olarak bilinmektedir. Alaçatı’yı ziyaret ettiğinizde o büyük ve meşhur olan meydanda dolaşmak, yaklaşık 200 yıllık tarihe sahip olan camileri ve tarihi yapıları ziyaret etmek, Çark Plajı ve Aya Yorgi koyu gibi bölgelere uğramak, tatilinizin çok yönlü olmasına katkı sağlayacaktır. Üstelik Alaçatı’ya gittiğinizde yakın olan pek çok tatil bölgesini de ziyaret edebilirsiniz.

Mutlaka Görülmesi Gerekenler: Hacımemiş Mahallesi, Alaçatı Antika Pazarı, tarihi taş evler, Alaçatı Port, dünyanın en önemli sörf alanları arasındaki Yumru Koyu, Cumartesi günleri kurulan Alaçatı Pazarı.
  • Alaçatı'nın Arnavut kaldırımlı dar sokaklarında yürüyüşe çıkarak tarihi taş evleri, tasarım dükkanlarını gezebilirsiniz.
  • Alaçatı'nın karakteristik mahallesi Hacımemiş; taş evleri, tasarım butikleri, antika dükkanları ve restoranları ile görülmeye değer.
  • Alaçatı bir sürü sanat merkezine/atölyesine sahip. Kırmızı Ardıç Kuşu Sanat Galerisi, Atölye Su, NarArtizz ve Heavenly Made Art Gallery ziyaret edilmesi gereken sanat galerileri.
  • Dünya Windsurf Şampiyonası'na ev sahipliği yapan, Alaçatı Yumru Koyu dünyanın sayılı sörf alanlarından bir tanesi.



Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla