|
Diyet Yemekleri kategorisinde açılmış olan Diyet Karnabahar Yemeği konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
21.10.2013, 19:02 | #1 (permalink) |
Root Administrator | Diyet Karnabahar Yemeği Diyet Karnabahar Yemeği Sebze yemeklerinin vücuda birçok yaraları olduğunu biliyoruz. Karnabahar sinir sistemini güçlendiren, vücut sağlığını koruyan, besleyici, yorgunluğa iyi gelen vitamin ve mineraller bakımından güçlü bir yiyecektir. Diyet yapmak isteyenler için kalorisi düşük, lezzeti de o kadar büyük olan karnabahar listelerinin başlarında olması gereken bir sebzedir. Diyet yaparken eriyen yağların idrar yoluyla atılmasının önemi büyüktür. Karnabaharında idrar söktürücü özelliğinin olması vücutta yakılan yağların kolayca atılmasını sağlar. Karnabaharı birçok şekilde damak tadına göre hazırlayarak tüketilebilir. Diyet karnabahar yemekleri hazırlanabilir. Bu yemekler hazırlanırken bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Yemeği hazırlarken malzemelerinde düşük kalorili olmasına önem vermemiz gerekir. Yağ kullanırken de diyete uygun yağ ve ölçü kullanmak gerekir. Diyet Karnabahar Yemeği Gerekli Malzemeler: 1 adet karnabahar 2 adet havuç 1 adet soğan 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz ve baharatlar Hazırlanışı: Karna baharı ilk olarak çiçek şekilde parçalara ayırarak temizlenmeli. Daha sonra yemeklik doğranır, tencereye yağ eklenip doğranan soğanlar eklenir, pembeleşinceye dek kavrulur. Daha sonra temizlediğimiz havuçlar halka halka kesilerek eklenir ve soğanlarla birlikte bir süre daha kavrulur. Salça eklenir. Temizlenip hazırlanmış karna bahar ve baharatlarda tencere ye eklendikten sonra bir iki dakika tüm malzeme karıştırılır. Daha önceden kaynatılmış sıcak su malzemenin üzerine iki parmak geçecek şekilde ilave edilir. Sebze yumuşayana dek pişirilir. AFİYET OLSUN FIRINDA DİYET KARNABAHAR YEMEĞİ Malzemeler: 100 gr. brokoli 100 gr. karnabahar 100 gr. pırasa 1 orta boy havuç 1 orta boy patates Yarım demet dereotu Yarım demet maydanoz 3 diş sarımsak 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı kaynamış su Karabiber Tuz Yapılışı: Sebzeler temizlenerek hepsi yaklaşık büyüklükte doğranır. Havuç ve patatesi kalınca rendelenir. Maydanoz ve dereotu temizlenerek ince bir şekilde kıyılır. Tepsiye bütün malzemeler konur. Üzerine bira z yağı ile bir miktar su ilave edilir. Isıtılmış fırında yarım saate yakın pişirilir. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |