|
Dünya Mutfakları kategorisinde açılmış olan Çin Usulü Rulo Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
20.07.2013, 01:12 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Çin Usulü Rulo Tarifi Çin Usulü Rulo Tarifi Malzemeler: 4 Dilim Bayat Ekmek Yeteri kadar Kimyon 800 Gram Hindi Kıyması 1 Çorba kaşığı Un Yeteri kadar Pulbiber 100 Gram Yoğurt 2 Çorba kaşığı Yumurta 1 Tatlı kaşığı Biber Salçası Yarım Limon Kabuğu Rendesi Yeteri kadar Tuz 2 Tatlı kaşığı Köri 50 Gram Köri 50 Gram Susam 1 Tatlı kaşığı Tereyağı 200 Mililitre Soya Sosu 350 Gram Erişte 600 Gram Karışık Taze Sebze Hazırlanışı: Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Büyük bir fırın kabını veya tepsisini yağlayın. Bayat ekmeği ufalayıp ıslatın ve suyunun süzülmesini bekleyin. Eti süzme yoğurt, un, ekmek, yumurta, kimyon, pul biber ve çeşitli baharatlar ilave ederek iyice karıştırın. Karışımdan ekmek somununa benzer bir şekil oluşturun ve üzerine susam serpin. Ruloyu fırın tepsisine bir alüminyum folyoya sararak yerleştirin. Fırının orta bölmesinde 200 derecede 45 dakika kadar pişirin. Folyoyu pişme süresinin ilk 10-15 dakikasından sonra üzerinden alın. Bu arada erişteyi paketin üzerindeki tarife göre tuzlu suda haşlayın. Biberi ikiye bölüp içini temizleyin ve doğrayın. Tereyağında biraz kavurduktan sonra içine soya sosunu ilave edin ve 2-3 dakika daha kısık ateşte pişirin. Sebzeleri sıcak suda haşlayın. Erişteyle birlikte rulonun kabına ilave ederek servis yapın. Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |