|
Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Dutmaç (Mercimekli Hamur) konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
21.08.2014, 14:08 | #1 (permalink) |
Üyeliği Durduruldu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Dutmaç (Mercimekli Hamur) Dutmaç (Mercimekli Hamur) Malzemesi ve Yapılışı Yarım kg un,mercimek,tuz,süzme yoğurt,iki diş sarımsak. Yarım kg.una yeteri kadar su ve tuz ilave edilerek hamur yapılır.Yapılan hamur üçe ayrılarak pazılar haline getirilir.Bu pazılar oklava yardımı ile açılır,açılan hamur yarım cm,büyüklüğünde kareler halinde kesilir.Bir tencerede bir buçuk litre su ile mercimek pişene kadar kaynatılır ve üzerine hamur ilave edilir.İki taşım kaynatıldıktan sonra indirilip soğumaya bırakılır.Diğer taraftan 250 gr.Süzme yoğurt bulamaç şeklinde getirilir,iki diş sarımsak dövülerek yoğurda ilave edilir.Üzerine yağ,salça,kıyma,kuru nane ile sos yapılarak servis yapılır. NOT: Benim memleketime öz hamur çeşidir. Şiddetle tavsiye ederim. Afiyet olsun Konu YeşiL6 tarafından (21.08.2014 Saat 14:18 ) değiştirilmiştir. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |