Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri
facebook bağlan


Bayat Ekmek Suflesi Tarifi

Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Bayat Ekmek Suflesi Tarifi konusu , Bayat Ekmek Suflesi Tarifi Bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz enfes bir alternatif....Doğrusunu söylemek gerekirse bu kadar güzel olabileceğini düşünmemiştim. Malzeme: 75 gr tereyağ ( Ben çok az kullandım.Biraz da sıvı yağ ekledim) ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 21.02.2015, 15:00   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Bayat Ekmek Suflesi Tarifi



Bayat Ekmek Suflesi Tarifi



Bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz enfes bir alternatif....Doğrusunu söylemek gerekirse bu kadar güzel olabileceğini düşünmemiştim.



Malzeme:
  • 75 gr tereyağ ( Ben çok az kullandım.Biraz da sıvı yağ ekledim)
  • 1 soğan
  • yarım kilo ıspanak
  • 2.5 su bardağı süt
  • 8 su bardağı doğranmış bayat ekmek
  • 9 yumurta ( ben 8 tane kullandım9
  • Fesleğen ( ben kullanmadım)
  • tuz, karabiber, kırmızı biber
  • Az miktarda eski ve taze kaşar
Yapılışı:
  • Tereyağ ve sıvı yağı eritip soğanı çok iyi kremalize olana kadar kavuruyoruz. Bu işlem doğrudan yemeğimizin lezzetini etkiliyor.Yıkanamış ıspanakları ekleyip karıştırın.Tencerenin kapağını kapatıp ocağı n altını biraz kısalım.Ispanaklar kendi suyuyla pişecek.
  • Pişen ıspanakların suyunu çektirelim. Bir kenara alın.Tuzunu ve baharatını ayarla. Soğusun
  • Ayrı bir kapta sütü yumurtalarla karıştır.Tuz ve baharat ekle
  • Geniş ve büyük bir borcama kestiğiniz bayat ekmeklerden bir sıra döşe üzerine ıspanak döşe..Sonra tekrar ekmek diz.Üstüne ıspanak ve kaşar ekle...Bu işlemi malzeme bitene kadar yap.
  • En üstünde ekmekler olsun.Hazırlamış olduğumuz.Yumurtalı süt karışımı üzerine gezdirerek dökelim.ÖNEMLİ: En az 8 saat, en çok bir4 gece buzdolabında dinlenmesi lazım...Yemekten yarım saat önce çıkartıp 170-180 derecede üstü kızarana kadar pişir.Afiyet olsun

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
DeRDeST
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 21:43