|
Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Adana - Sıkma Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
14.05.2015, 15:05 | #1 (permalink) |
| Adana - Sıkma Tarifi Adana - Sıkma Tarifi Ana malzemeler 5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 3 Su bardağı su ( kişi miktarına malzemeler azaltılıp çoğaltılabilir) Peynirli Sıkma İçin İç Malzemeleri; Yarım yağlı veya tam yağlı 250 gram peynir veya çökelek Maydanoz (isteğe göre) 1 Küçük boy soğan Pul biber Yarı Paket Margarin Veya Tereyağ Yapılışı : Sıkma için öncelikle hamurun hazırlanışını anlatalım: Geniş bir kapta un , su ve tuz yavaş yavaş ılık su eklenerek karıştırılır . Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Üzerine nemli bir bez kapatılarak dinlenmeye bırakılır. Hamurun yaklaşık olarak yarım saat kadar beklemesi gerektiğinden bu esnada iç malzemeler de bir yandan hazırlanır. Bir tencerede iyice haşlanmış olan patatesler bir çatal yardımıyla ezilir. İnce ince doğranan soğanlar derin bir tavada yağ ile hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.Ardından salça ilave edilir. Salça da hafif kavrulduktan sonra tuz kimyon ve pul biber eklenir . Baharatlar yakılmadan üzerine ezilen patatesler eklenir. Kısık ateşte bir kaç dakika daha iyice karıştırılarak güzel bir harç yapılır. Ocağın altı kapatılıp hazırlana iç biraz ılıması için bekletilir. Peynirli iç için ; Derin bir kapta peynirler çatal veya bir kolaylaştırıcı ile ezilerek ufaltılır. üzerine ince ince kıyılan maydonoz ve soğanlar ilave edilir.İsteğe bağlı olarak soğanlar yağda kavrularak ta eklenebilir. Soğanları kavurduysak tekrar sıvı yağ eklemeye gerek yok. Kavurmayanalr için yağ ilavesi ile devam edilir ve isteğe bağlı pul biber de son olarak karışıma eklenir. Artık iç malzemeler hazır ve hamurumuz dinlenmiş vaziyette … Hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler bölünür.Bu işlem sırasında un kullanmak gerekir aksi takdirde hamur yapışacaktır. Böldüğümüz bezeleri çok ince olmayacak şartıyla oklava yardımı ile büyüyebildiği kadar bazlama şeklinde yuvarlak olarak açarız. Isıtılan yağsız geniş bir sac veya tavada hazırlanan bazlamalar fazla kızartmadan ve çok sık çevirmeden kolaylaştırıcı yardımıyla iki taraflı pişirilir. Pişirilen bazlamalar soğumadan üzerine margarin veya isteğe bağlı terayağı tek taraflı sürülür.Bazlamanın bir kısmı çok az içe bükülür , hazırlanan iç malzeme büktüğümüz kısmın üzerine bir çizgi hizasında 2 yemek kaşığı kadar koyulur. Sigara böreği gibi sıkı sıkı sarılır . Malzemenin dökülmemesine özen gösterilir.Diğer sıkmalar pişene kadar temiz bir örtü arasında muhafaza edilir.Zira yumuşak kalması önemlidir. Aynı işlem diğer bazlamalar için de yapılır.Artık adana usulu sıkmalarınız hazır . İster kahvaltıda yanında çay ile isterseniz öğlen atıştırması olarak yanında ayran ile doya doya yiyebilirsiniz. Afiyet Olsun |
14.05.2015, 15:07 | #2 (permalink) |
Siyahı da Gökkuşağından Dışlamadılar mı? | Cevap: Adana - Sıkma Tarifi ufffffffff |
15.05.2015, 17:33 | #3 (permalink) |
Ekşinseverpollyanna | Cevap: Adana - Sıkma Tarifi Cokguzel oluyor, yaninda ayranla harika gidiyor. Yazin yenilmeden donulmeyenler arasinda
__________________ |
24.02.2016, 10:15 | #4 (permalink) |
| Cevap: Adana - Sıkma Tarifi Hem ayranla , hem de çayla güzel gidiyor, evde de yapılabilecek doyurucu bir lezzet |
05.03.2019, 03:28 | #5 (permalink) |
My Way
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Adana - Sıkma Tarifi bizim orada buna sokum derler bir sokum yapayımda ye derler hatta
__________________ Bir tren bekliyorsun seni uzaklara götürecek bir tren seni nereye götüreceğini bildiğini unutsanda
çünkü birlikte olacaksın.. Ayazım işlerken içime. Benki akdenizli lodosum. Baş eğmem el yeline. |
05.03.2019, 03:31 | #6 (permalink) |
Tecrübeli Üye | Cevap: Adana - Sıkma Tarifi Sıkma, sokum... Tabirler fena
__________________ You"ll Never Walk Alone |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |