|
Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Közlenmiş Kestaneli Ekmek konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
24.11.2013, 18:50 | #1 (permalink) |
| Közlenmiş Kestaneli Ekmek Közlenmiş Kestaneli Ekmek Malzemeler: * 15 adet kestane * 4,5-5 su bardağı ekmek unu * 3/4 su bardağı ılık süt * 3/4 su bardağı ılık su * 1/4 su bardağı bal * 1 yemek kaşığı instant maya * 1/4 tatlı kaşığı taze muskat rendesi * 2 tatlı kaşığı tuz * 1/2 su bardağı kestane unu * 1/2 su bardağı (yaklaşık 125 gr) tuzsuz tereyağı (normal tereyağı kullanacaksanız 2 tatlı kaşığı tuzu eklemeyin) * 3 adet yumurta Hazırlanması: * Fırını 200 C’ye (400 F) ayarlayın. * Kestanelerin düz yüzlerine bıçakla “X” şekli çizip fırın tepsisine alın. * Fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuyunca soyup irice doğrayın. * Geniş bir kapta mikserle maya, muskat, tuz, kestane unu ve 2 su bardağı normal unu karıştırın (eğer kitchen aid mikser kullanıyorsanız, mikserin düz başlığını kullanın). * Küçük bir kapta su, süt, bal ve tereyağını karıştırıp hafifçe ısıtın. Isınınca tereyağını eritmek için karıştırıp altını kapatın ve ılınmasını sağlayın. * Sıvı karışımını kuru karışıma ekleyip 1 dakika kadar çırpın. * Yumurtaları ve doğranmış kestaneleri ekleyin. * Kalan unu yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar (yarımşar su bardağı) ilave edin. (Elle yoğuruyorsanız bu aşamada tahta spatula kullanabilirsiniz.) * Hamuru hafifçe unlanmış bir zemine alıp (gerekirse yapışmasını engellemek için arada 1 yemek kaşığı un ekleyerek) 3 dakika kadar yoğurun. * Hamuru yağlanmış derin bir kaba alın, diğer yüzünün de yağlanması için bir kez ters çevirin ve üzerini streçle kapatın. * Bu halde oda sıcaklığında 1,5-2 saat bekletin. * Hamuru tezgaha alıp 2 eşit parçaya bölün. Her birine top şekli verip yağlanmış tepsiye yerleştirin (birbirlerinden en az 10 cm uzaklıkta olsunlar). * Üzerlerine bıçakla 1 cm derinliğinde “X” şekli çizin. * Streçle üzerini hafifçe kaplayın ve oda sıcaklığında 45 dakika bekletin. * Pişirmeden 20 dakika önce fırını 180 C’ye (350 F) ayarlayın. * Fırının orta gözünde 35-40 dakika (üzeri iyice kızarıp, parmağınızla vurduğunuzda tok bir ses gelene kadar) pişirin. * Pişince fırın teline alıp tamamen soğumasını sağlayın.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |