Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Konserveler - Turşular
facebook bağlan


Fasulye Konservesi

Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Fasulye Konservesi konusu , Fasulye Konservesi Kullanılacak malzeme (1 litrelik bir kavanoza göre): 700 gram taze fasulye % 2 oranında tuz ve yeteri kadar su. Yapımı: Konservesi yapılacak fasulyenin taze körpe ve kılçıksız olmasına ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.03.2014, 19:56   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Fasulye Konservesi



Fasulye Konservesi

Kullanılacak malzeme (1 litrelik bir kavanoza göre):
700 gram taze fasulye
% 2 oranında tuz ve yeteri kadar su.

Yapımı: Konservesi yapılacak fasulyenin taze körpe ve kılçıksız olmasına dikkat edilmelidir. Çalı fasulyeleri konserveye çok elverişlidir. Fasulyeler önce birkaç defa iyice yıkanır temizlenir. Sonra uçları alınır varsa kılçıkları kazınırcasına kesilerek çıkarılır. Konserve edilecek fasulye ayşekadınsa 3 - 4 santim uzunluğunda çalı fasulyesiyse ince şeritler biçiminde kesilir. Fasulyeler tazeliklerine göre buharla veya kaynayan suyla 2 - 5 dakika kadar haşlanır. Suda haşlanıyorsa suya oranının % 2'si kadar tuz konursa daha iyi olur. Özel sepet veya tülbentten çıkarılacak fasulye kavanoza ağzında 2 - 3 parmak kadar boşluk kalacak biçimde istiflenir. Hemen arkasından kaynar tuzlu haşlama suyu kavanoza doldurulur (ağzında kalın bir parmak kadar boşluk bırakmayı unutmamalı.) Kavanozun alt ve üstüne birer dilim domates konursa çok iyi olur. Kavanozun ağzı silinip kapağı iyice örtüldükten sonra usulünce otoklava yerleştirilir; 1155 santigrat (240 fahrenheit) derecesinde 25 dakika sterilize edilir. Kavanoz otoklavdan çıkarılınca kontroldan geçirilir soğutulur etiketlenir ve serin kuru bir yerde kışa saklanır.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.





Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız.




.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 0
Henüz kimse konuyu görüntülememiş.
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 00:38