|
Konserveler - Turşular kategorisinde açılmış olan Zeytin Salamurası konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
03.03.2014, 20:43 | #1 (permalink) |
| Zeytin Salamurası Zeytin Salamurası 1 kg yeşil zeytin (ağaçtan taze koparılmış) 1 tatlı kaşığı limon tuzu 4 tatlı kaşığı kaya tuzu 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 dilim limon Sonbahar döneminde koparılan yeşil zeytinlere büyüklüğüne göre 2-3 çizik atılarak bir şişeye doldurulur. Üzerine su konur. Zeytinin suyu 8 hafta düzenli olmak üzere haftada bir değişitirlir. Süre sonunda suyu süzülmüş zeytinler uygun büyüklükteki bir kavanoza aktarılır üzerine kaya tuzu limon tuzu ve yarım parmak aşağıda kalacak kadar su konur en üste zeytinyağı ve limon dilimi eklenir. Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır 10 gün sonra yenebilir.
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız. . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |