Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Diyet - Sağlıklı Beslenme > Sağlıklı Beslenme
facebook bağlan


Tam Buğday Ekmeği Nedir - İçinde Neler Var

Sağlıklı Beslenme kategorisinde açılmış olan Tam Buğday Ekmeği Nedir - İçinde Neler Var konusu , Tam Buğday Ekmeği Nedir - İçinde Neler Var Tam Buğday Ekmeği, Tam Buğday Ekmeği Nedir, Tam Buğday Ekmeği İçinde Neler Var, Tam Buğday Ekmeği Hakkında , Tam Buğday Ekmeğinin Beyaz ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 07.07.2015, 03:59   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Tam Buğday Ekmeği Nedir - İçinde Neler Var



Tam Buğday Ekmeği Nedir - İçinde Neler Var

Tam Buğday Ekmeği, Tam Buğday Ekmeği Nedir, Tam Buğday Ekmeği İçinde Neler Var, Tam Buğday Ekmeği Hakkında, Tam Buğday Ekmeğinin Beyaz Ekmekden Farkı, Tam Buğday Ekmeğinin Beyaz Ekmekden Farkı Nedir



Tam buğday ekmeği, buğdayın bütün olarak öğütülmesiyle oluşan undan yapılır. Bir buğday taneciği üç kısımdan oluşur.
Kepek: Buğdayın dış kısmı yani kabuğudur. Buğdayın ağırlık olarak %15’ini oluşturur. Özellikle lif bakımından zengindir.
Endosperm: Buğdayın %82.5’luk kısmını oluşturur. Klasik beyaz un tamamen endospermden yapılır. Karbonhidratlar (özellikle nişasta) bakımından zengindir.
Rüşeym: Buğdayın çekirdek kısmıdır ve ağırlık olarak %2.5’unu rüşeym oluşturur. B1, B6 ve B9 (folik asit) vitaminleri ve lif bakımından zengindir. Rüşeymde birçok aminoasit, vitamin, mineral, omega 3 ve omega 9 yağ asitleri bulunur.


Tam Buğday Ekmeğinin Beyaz Ekmekten Farkı Nedir?


Sofralarımıza 1940’lı yıllardan itibaren yerleşmiş olan klasik beyaz ekmek buğdayın sadece endosperm kısmından üretilir. Bu da kepek ve rüşeymde bulunan birçok besin öğesinin kaybolması anlamına gelir. Tam buğday ununa göre raf ömrü daha uzun olan beyaz un, ayrıca damak tadına daha fazla hitap etmesi sebebiyle şimdiye kadar tercih sebebi olmuştur. Ama karbonhidrat deposu olması ve neredeyse hiç lif bulundurmaması nedeniyle kan şekerinin hızlı yükselmesine, insülin direncinin artmasına ve fazla şekerin vücutta yağa dönüşmesine sebep olur.
Tam buğday unundan yapılan ekmek ise içeriğindeki yüksek lif oranı sayesinde sindirimi yavaşlatarak vücuda uzun süreli enerji üretimi sağlar ve kan şekerindeki dalgalanmalara karşı korumuş olur. Ayrıca vitamin, mineral ve diğer besin öğeleri açısından beyaz ekmeğe göre çok daha zengindir.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Perii
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 23:52