|
Sebze Yemekleri kategorisinde açılmış olan Kabak Kalye konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
16.11.2013, 22:41 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Kabak Kalye Kabak Kalye Malzemeler: 1 kilo kabak 4-5 kaşık margarin 2 baş soğan Et Bulyon 2 domates Yarım tatlı kaşığı tuz 1 tutam karabiber 2-3 bardak su Yapılışı: Tencereye margarin ve ince çentilmiş soğan konur. Beş dakika kadar karıştırılarak öldürülür ve buna Et Bulyon ile tuz ilâve edilerek biraz daha kavrulur. Sonra bunun üzerine kabuğu soyularak ufak ufak doğranmış domates ve yine yeşil kısımları çıkana kadar kazınarak soyulmuş ve iri iri parçalara bölünmüş olan kabaklar da ilâve edilip, tencere hafif ateş üzerine alınır. Kendi suyunu çekince 2 bardak su ilâve edilerek ateş biraz hızlandırılır. Eğer yemeğin üzerine ıslatılmış bir yağ kâğıdı kapanırsa daha iyi olur. Tencere ateşten 40 - 50 dakika sonra alınır ve arzu edilirse üzerine kıyılmış dereotu serpilerek servis yapılır. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |