|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Fındıklı Çilekli Pasta Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
12.08.2013, 20:03 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Fındıklı Çilekli Pasta Tarifi Fındıklı Çilekli Pasta Tarifi Malzemeler Pandispanya İçin 4 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı nisaşta 1 yemek kaşığı kakao 1/2 çay bardağı kaynar su 1 paket k.tozu 1 paket vanilya Muhallebisi İçin 3 su bardağı süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 tatlı kaşığı mısır nişastası 2 yumurtanın sarısı 1 paket sade toz krem şanti 1 su bardağı süt (krem şanti için) Ara Katları İçin 250 gr. çilek Damla çikolata Çikolata kaplı antep fıstığı Üzeri İçin 1 poşet krem şanti 1 su bardağı süt File fındık Yapılışı Yumurtaların sarısı ile beyazı ayrılır. Beyazları kar haline gelene kadar çırpılır. Çırptığınız kabı ters çevirdiğinizde düşmüyorsa olmuş demektir Diğer kapta sarıları ile şekeri ve kaynar suyu çırpıyoruz. Daha sonra unu, kakaoyu, nişastayı, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpıyoruz. En son diğer kapta çırptığımız yumurta beyazlarını ekliyoruz. Dikkatlice karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz 26 cm kelepçeli kalıba dökün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 50 dakikada pişirin. Krem şanti hariç tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Çırpma teli ile çırparak kaynayıp koyulaşana kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra yani göz göz olduktan sonra ocaktan alın. Bir süre ılınmak üzere tezgahta bırakın. Ara ara çırpma teli ile çırpın ki kaymak bağlamasın. Ilındıktan sonra içine 1 bardak süt ile hazırladığınız krem şantiyi koyup iyice çırpın. Krema iyice soğuduktan sonra kullanıma hazırdır. Pandispanyayı üç kata bölün. Servis tabağına en üstteki parçayı ters çevirin. 1/2 su bardağı süt ve 2 çorba kaşığı çilek reçelini karıştırıp ıslatın. Kremanın yarısını koyup, kaşın tersi ile düzleyin. Dilimlenmiş çilek, çikolata kaplı antep fıstığı ve damla çikolata serpin. Orta katı üstüne koyun ve aynı işlemleri tekrarlayın. En üst katı koyun. (Bu işlemleri yaparken kalıbın kelepçe kısmının içinde yapıyorum.) Vaktiniz varsa 2-3 saat bekletin. Süt ile hazırladığınız krem şanti ile üzerini kaplayın. Yanlarına file fındık ile süsleyin. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |