|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Adana Karakuş Tatlısı Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
05.11.2013, 01:01 | #1 (permalink) |
Root Administrator | Adana Karakuş Tatlısı Tarifi Adana Karakuş Tatlısı Tarifi Porsiyon : 8 Hazırlanma : 45 dk Malzemeler - 4 Yemek kaşığı Sıvı Yağ - 2 Tatlı kaşığı Tuz - 4 Su bardağı Un - 4 Yemek kaşığı Yoğurt - 1 Adet Yumurta İçi İçin - 1 Su bardağı Ceviz - Kararında Tarçın, Toz Şeker Şerbeti İçin - 2 Su bardağı Su - 2 Su bardağı Toz Şeker - Kararında Limon Hazırlanışı Un geniş bir kaba alınır malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamur üzeri örtülerek 45 dakika kadar dinlendirilir. Hamur iki bezeye ayrılır. Her bir beze incecik açılır (hamurun daha ince olması için yoğururken içine nişasta koyulabilir). İnce açılan hamur ucundan iki kat katlanır arasına cevizli harç konulur. Kalan hamur üzerine katlanır, ince uzun bir hamur elde edilir. Hamur dörder parmak büyüklükte boğumlara ayırılıp kesilir. Kesilen parçalar kızgın yağda kızartılır ve önceden hazırlanıp soğutulan şerbetin içine atılıp çıkartılır. Tatlılar isteğe göre üzerine ceviz gezdirilerek servis yapılır. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |