Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Güzellik - Moda > Vücut - Cilt Bakımı
facebook bağlan


Ev Yapımı Gül Suyu Tarifi

Vücut - Cilt Bakımı kategorisinde açılmış olan Ev Yapımı Gül Suyu Tarifi konusu , Ev Yapımı Gül Suyu Tarifi Taze gül yaprakları ve basit bir damıtma tekniği ile siz de evde, kendi gül suyunuzu hazırlayabilirsiniz... Gül suyu cildi temizlemek, ferahlatmak ve canlandırmak için kullanabileceğiniz ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 18.04.2016, 10:13   #1 (permalink)
Ada
Siyahı da Gökkuşağından Dışlamadılar mı?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni Ev Yapımı Gül Suyu Tarifi



Ev Yapımı Gül Suyu Tarifi
Taze gül yaprakları ve basit bir damıtma tekniği ile siz de evde, kendi gül suyunuzu hazırlayabilirsiniz...


Gül suyu cildi temizlemek, ferahlatmak ve canlandırmak için kullanabileceğiniz en güzel bakım ürünlerinden biri. Ayrıca nemlendirici ve antioksidan özelliğinden dolayı saç bakımında da kullanabileceğiniz gül suyu, gözleri temizlemek için göz damlası şeklinde de kullanılabiliyor.

Basit bir damıtma metodu ile kendi gül suyunuzu hazırlamak bir saatten fazla sürmeyecek.

Malzemeler

  • Gül yaprakları (Taze ve ilaçsız olmalarına dikkat edin)
  • Büyük boy tencere
  • Cam kâse
  • Bir buzdolabı poşeti dolusu buz
  • Su

Yapılışı

6-7 adet gülün yapraklarını ayırın. Üzerinde toz ve böcek vs. kalmaması için durulayın.

Büyük boy bir tencereye yaprakları koyun ve üzerini kapatacak kadar su ilave edin. Tencerenin ortasına, suyun üzerinde yüzecek şekilde cam kâseyi yerleştirin. Bu kâse, buharlaşıp geri dönen gül suyunuzu toplayacak. Isıya dayanıklı olması önemli, yoksa cam kâsenin altına ısıya dayanıklı bir güveç kabı vs. yerleştirmek isteyebilirsiniz.

Tencerenin kapağını, ters çevrilmiş bir biçimde kapatın ve üzerine buz poşetlerini koyun. Böylece su ısındıkça buharlaşacak ve kapakta biriken su, cam kabın içine geri damlayacak.

Orta ateşte karışımınızı ısıtın – çok kaynatmamaya dikkat edin.

Yaklaşık 25-30 dakika sonra cam kâsenizde gül suyunuzun biriktiğini göreceksiniz.

Şişeye aktardığınız gül suyu kullanıma hazır!

__________________
.




Ey ruhumda dolaşan deli taylar!
Ey gönlümü yakan kor alevler..
Söyleyin bana!
Bu mücadelenin sonunda ne var?











.






Sevdim Seni bir Kere ...!
Ada isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Ada
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 06:18