Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri
facebook bağlan


Ganaj ve Mousse Kremalı Fıstıklı Pasta

Yemek Tarifleri kategorisinde açılmış olan Ganaj ve Mousse Kremalı Fıstıklı Pasta konusu , Ganaj ve Mousse Kremalı Fıstıklı Pasta Kakaolu Pandispanyası İçin: 6 adet yumurta, 6 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı tepeleme un (elenmiş), 2 yemek kaşığı kakao (elenmiş), 1 yemek ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 15.01.2015, 19:59   #1 (permalink)
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ganaj ve Mousse Kremalı Fıstıklı Pasta



Ganaj ve Mousse Kremalı Fıstıklı Pasta

Kakaolu Pandispanyası İçin:

6 adet yumurta,
6 yemek kaşığı toz şeker,
3 yemek kaşığı tepeleme un (elenmiş),
2 yemek kaşığı kakao (elenmiş),
1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası (elenmiş),
1 paket vanilya (elenmiş),
1 paket kabartma tozu (elenmiş),
1 tutam tuz.
Arası ve Üzeri İçin Krema:

600 gram bitter kuvertür çikolata,
600 ml krema (3 paket),
2 paket çikolatalı krem şanti,
2 çay bardağı süt,
160 gr bitter çikolata,
250 gr çikolata kaplı fıstık.
Etrafı İçin:

2 paket çikolatalı krem şanti,
2 çay bardağı süt,
160 gr bitter çikolata.
Gül ve Yapraklar İçin:

Kahverengi ve yeşil şeker hamuru.
Ganaj ve Mousse Kremalı Fıstıklı Pasta Yapılışı

Kakaolu pandispanyası için; yumurtanın akları ve sarılarını ayrı ayrı kaplara koyalım.

Yumurta sarılarının içine toz şekeri ilave edelim ve krema kıvamına gelene kadar çırpalım.

Yumurta aklarının içine tuz ilave edip kabarana kadar mikserle 10 dakika çırpalım.

Yumurta aklarının içine yumurta sarılarını ilave edip alttan üste doğru spatula ile karıştıralım.

Sonra kabartma tozunu, kakaoyu, vanilyayı, mısır nişastasını ve unu ilave edip spatula ile alttan üste doğru, yumurta aklarını söndürmeden karıştıralım.

Hazırladığımız karışımı 23 cm ebatlarındaki bir kalıba boşaltalım.

Önceden ısıtılmış 175° fırında 30-35 dakika pişirelim ve oda sıcaklığına gelmesi için bekleyelim.

Arası ve üzeri için krema: tencerede kremayı kaynatmadan ısıtalım.

Isınan kremanın üzerine parçaladığımız bitter kuvertür çikolatayı ilave edip, çikolatalar eriyene kadar karıştıralım.

Oda sıcaklığında ara ara karıştırarak soğumasını ve koyulaşmasını bekleyelim.

Geniş bir kaseye krem şantiyi ve sütü koyup koyulaşana kadar çırpalım.

Bitter çikolatayı benmari usulü eritip krem şantinin üzerine dökelim ve iyice karıştıralım.

Sonra buzdolabına koyalım ve dolapta koyulaşmasını bekleyelim.

Daha sonra kremalı karışımı ilave edip karıştıralım. (krem şantili ganajı hazırlamış olduk)

Etrafı için: süt ile krem şantiyi koyulaşana kadar çırpalım.

Çikolatayı benmari usulü eritip krem şantinin üzerine döküp iyice karıştıralım.

Buzdolabına koyalım ve koyulaşmasını bekleyelim.

Pastanın birleştirilmesi için; pandispanyayı 3 ayrı eşit parçaya bölelim.

Pandispanyanın 1. katını süt ile ıslatalım ve üzerine krem şantili ganajı sürüp çikolata kaplı fıstık serpelim.

Daha sonra 2. pandispanyayı üzerine koyup, 2. pandispanyanınüzerine krem şantili ganaj sürüp çikolata kaplı fıstık serpelim.

Son olarak 3. pandispanyayı üzerine koyup krem şantili ganajla pastanın her yerini kaplayalım.

Etrafı için hazırladığımız çikolatalı krem şantiyi, içine istediğimiz bir uç taktığınız krema torbasına dolduralım.

Sonra pastanın etrafını istediğimiz şekilde süsleyelim.

Ganaj ve Mousse Kremalı Fıstıklı Pastanın üzerini şeker hamurundan yaptığınız gül ve yapraklarla süsleyip servise hazırlayalım.

ALINTI

__________________
diLemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
diLemma
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 13:32